Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Lima Nikkei Izakaya: als je naar Antwerpen gaat dan wil hier sushi eten

Een weekendje naar onze zuiderburen staat vaak in het teken van eten, omdat de stad Antwerpen zoveel fijne restaurants telt. Over het eten in Antwerpen gesproken, als je er bent wil je echt een keer sushi eten bij fusion restaurant Lima Nikkei Izakaya.

Wij gingen er langs en laten je zien hoe dat was.

Lima Nikkei Izakaya: als je naar Antwerpen gaat dan wil hier sushi eten

Bij Lima Nikkei Izakaya komen twee keukens samen, namelijk de Japanse en de Peruviaanse. Dat klinkt in eerste instantie misschien wat onverwacht, maar wanneer je de gerechten proeft begrijp je het meteen. Dit is een gouden duo.

De plek

Om de hoek van de Groenplaats, in hartje Antwerpen, vind je het restaurant. Je komt binnen middenin de zaak en dan valt je meteen op hoe knus en gezellig het er is. Ook meteen een note om op tijd te reserveren, want het restaurant biedt een beperkt aantal plekken.

De inrichting van het restaurant is ook een fusion – je ziet invloeden van beide landen terug in het interieur. Er hangt een gezellige en intieme sfeer. En door de gang krijg je een kijkje in de keuken, die volhangt met Japanse lantaarns. Leuk detail!

Het eten

Laten we het hebben over het belangrijkste deel: het eten. LIMA Nikkei Izakaya is een fusionrestaurant waar de Peruviaanse en Japanse keuken samenkomen. Een interessante combinatie, met verrassende smaken die elkaar mooi aanvullen. Als je houdt van sushi met een originele twist, dan ben je hier aan het juiste adres. Denk aan sushi met bavette en chimicurri of een Ebi rol met een pitje van Aji (een Peruviaanse peper).

Naast de sushi staan er ook genoeg andere gerechten op de kaart: wij gingen voor de gyoza en karaage kip. Karaage is de laatste tijd één van mijn favoriete snacks, maar deze variant overtrof alles. Ook de gyoza was uniek van smaak en versierd met een cripy shell bovenop.

De mensen

Tot slot willen we het nog even hebben over de lieve mensen – en vooral de gepassioneerde koks. Wanneer je eten gereed is, komt iemand uit de keuken het serveren en het gerecht aan je uitleggen. Je voelt meteen de liefde voor het koken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.