Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Scalp care’ is hét geheim voor gezondere lokken en gaat viral op TikTok

De meeste vrouwen dromen van een prachtige bos haar en doen er van alles aan om dit te bereiken. Zo proberen we alleen de allerbeste haarproducten op onze lokken te gebruiken en proberen we ons haar te beschermen tijdens het slapen. Dit zijn goede manieren om de gezondheid van de lengtes van het haar gezond te houden, maar hoe zit het eigenlijk met je hoofdhuid? Deze lijken we nog wel eens te vergeten, terwijl gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid.

Scalp care

Op TikTok wordt er op het moment veel aandacht besteed aan ‘scalp care’. Met 700 miljoen views op de hashtag #scalp, lijken steeds meer mensen in te zien hoe belangrijk de gezondheid van onze hoofdhuid is. Het spreken over dingen zoals een schilferende, jeukende hoofdhuid wordt online steeds meer bespreekbaar gemaakt. En, misschien nog belangrijker, veel TikTokkers delen hun tips voor het verbeteren van de gezondheid van de huid op je hoofd. Handig.

Hoofdhuid

Waar we allemaal ontzettend veel aandacht besteden aan de huid van ons gezicht, lijken de meeste van ons de hoofdhuid compleet te vergeten. Dit is best gek, want onze hoofdhuid is eigenlijk gewoon een verlenging van de huid op ons gezicht. Net als onze gezichtshuid, kan ook de hoofdhuid verstopt raken en zweten.

Ons haar groeit vanuit haarzakjes die zich op de hoofdhuid bevinden. Deze huid en de omliggende aderen voeden de haarzakjes zodat ze gezonde haren kunnen produceren. Wanneer je hoofdhuid dus verstopt is, zou dit tot gevolg kunnen hebben dat je haar minder goed groeit.

Tips voor een gezonde hoofdhuid

Oké, duidelijk, nu weten we waarom we wel eens wat extra aandacht aan onze hoofdhuid zouden kunnen besteden. Maar hoe kunnen we dit het beste doen? TikTok staat vol met videos over het verzorgen van de scalp. Wij zetten een paar handige video’s voor je op een rijtje.

@meliscurlss

Healthy Scalp Tips #scalpcare #healthyscalp #healthyhairtips

♬ Bongo cha-cha-cha – Remastered – Caterina Valente

@melissafrusco

Answer to @barsat.s #curlyhairtips #curls #scalpcare #haircare

♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

De tips variëren van het exfoliëren van de hoofdhuid, tot het gebruiken van een olie treatment om de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren. Ook kan scrubben met een shampoo borstel helpen om opbouw van producten en vuil te verwijderen. Een andere manier om van deze buildup af te komen is door de hoofdhuid eens in de week te wassen met een clarifying shampoo. Dit is een shampoo die zó intensief reinigt dat het de hoofdhuid kan ontdoen van alle ongewenste stoffen die zich hebben verzameld op het hoofd.

Voorkom deze fouten

Naast het gebruiken van bepaalde producten, kan het ook helpen om juist bepaalde gewoontes te vermijden om zo een gezondere scalp te krijgen. Gebruik jij bijvoorbeeld vaak droogshampoo? Dit product zorgt ervoor dat er sneller product buildup ontstaat op je hoofd. Een keertje minder droogshampoo zou daarom zeker niet slecht zijn. Daarnaast kan heet douchen ook voor een gedehydrateerde en jeukerige huid zorgen. Heb je hier last van? Overweeg dan om de temperatuur van het water bij je volgende douchesessie een iets later te zetten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.