Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Door deze slimme TikTok-hack word jij nooit meer wakker met dof haar

Heel erg vervelend: je gaat naar bed met net gewassen en glanzend haar, maar wordt vervolgens wakker met droge en doffe lokken. De wrijving tussen je haar en het hoofdkussen tijdens het slapen is hiervan de oorzaak. Deze wrijving kan leiden tot klitten en het afbreken van je haar waardoor je lokken er in de ochtend erg bros uit kunnen zien. Slapen op een satijnen kussensloop en het dragen van het haar in een vlecht of staart zijn al bekende manieren om dit (deels) te voorkomen. Maar als we deze TikTok-hack moeten geloven is er een nog betere manier om die vervelende droge lokken in de ochtend tegen te gaan.

TikTok hack

In deze video deelt TikTokker @moniquemrapier het geheim voor haar glanzende, lange en gezonde haar. Voordat ze naar bed gaat gebruikt ze een lichtgewicht olie in haar lokken. Vervolgens gebruikt ze een zachte sok om het haar ‘s nachts te beschermen tegen wrijving en beschadiging. De sok zet ze vast met een scrunchie, zodat deze op zijn plek blijft zitten. Met deze hack zorgt ze ervoor dat het haar ‘s nachts gehydrateerd en zijdezacht blijft.

@moniquemrapier

Literally the BEST thing for your hair! 🙌🏼 Comment any questions!💗 #hair #hairtok #haircare #hairtransformation #hairtips #hairhack #hairdamage

♬ Eenie Meenie (Radio Version) – Sean Kingston & Justin Bieber

Slugging voor het haar

Eerder schreven wij al over slugging voor het gezicht, maar nu schijnt het dus dat we deze techniek ook op ons haar kunnen toepassen. Waar met slugging van de huid een product dat op petroleum is gebaseerd wordt gebruikt, wordt voor het haar dus een olie gebruikt om een beschermende laag te bieden die vochtverlies tegenhoudt.

Monique gebruikt in haar video een lichtgewicht olie, zij raadt deze soort aan voor dagelijks gebruik. In de ochtend is het na het gebruik van een lichtgewicht olie niet nodig om je lokken te wassen, omdat deze het haar niet vettig maakt. Wil je zo nu en dan je haar extra voeden? Dan zou je een olie zoals arganolie of castorolie kunnen gebruiken. Deze kunnen je haar wel wat vettig maken, maar als je je haar vervolgens wast in de ochtend is dit geen probleem. Je lokken zullen je dankbaar zijn.

Veelbelovende reacties

TikTok-gebruikers reageren enthousiast onder de video van Monique. Veel vrouwen probeerden de hack al uit en deelden hun ervaring in de reacties. Veelbelovende comments zoals: “I’ve started this and oh my gosh!!” en “I started doing this and it’s the best thing ever 💕” maken ons mega nieuwsgierig naar het effect van deze hack op ons haar.

Een andere TikTok-gebruiker merkt op: “My man’s can only take so much 😭😂”. Hoewel een sok in je haar in bed er wellicht niet erg charmant uit ziet tegenover je vriend of vriendin, denken wij toch dat het resultaat het waard is om de hack in ieder geval eens uit te proberen.

Wij slapen vannacht in ieder geval met een sok in ons haar…

Deze arts gaat viral op TikTok met een simpele hack om sneller in slaap te vallen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.