Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 26 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Last van een schilferige huid? Met deze tips zit jouw make-up de hele dag flawless

Iedereen met een droge huid weet wat een hel het is om hierop make-up aan te brengen. Gelukkig kun je hier iets tegen doen, zodat je niet met een gezicht vol schilfertjes de deur uit hoeft.

1. Huidverzorging

De eerste en meteen belangrijkste stap is natuurlijk je huidverzorging. Zorg ervoor dat je geen irriterende ingrediënten gebruikt en dat je huid genoeg gevoed is, voordat je je make-up aanbrengt. Een product dat hyaluronzuur bevat kan wonderen doen voor een droge huid.

2. Preppen

Ook als je een droge huid hebt is het belangrijk je huid voor te bereiden op je foundation. Een primer of zelfs een gezichtsolie kan hier heel geschikt voor zijn. Dit zorgt ervoor dat je make-up eenvoudig aanbrengt en je huid een mooie glow krijgt.

3. Foundation

We komen aan bij het echte werk: foundation. Dit is het punt waarop het vaak fout gaat en schilfertjes zichtbaar worden. Dit kun je voorkomen door een voedende foundation te gebruiken en deze aan te brengen met een vochtige beautyblender. De beautyblender zal ervoor zorgen dat de foundation zo egaal mogelijk wordt aangebracht. Laat die matterende foundation of poeder dus vooral lekker staan, deze zullen de schilfertjes alleen maar zichtbaarder maken.

4. Finish

Als je wil (en als je huid het toelaat), kun je ervoor kiezen je gezicht een klein beetje af te poederen. Pas hier wel mee op, omdat poeder er – zoals hiervoor gezegd – ervoor zorgt dat schilfertjes extra zichtbaar worden. Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je na het aanbrengen van je make-up een hydraterende setting spray gebruikt. Als je een poeder hebt gebruikt zorgt deze spray ervoor dat je make-up er fris en fruitig uitziet. Je setting spray kun je aan de lucht laten drogen, maar je kunt hem ook zachtjes in je gezicht deppen met je beautyblender, voor een nog natuurlijker effect.

glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.