Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 25 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Schoenentrends 2021: deze modellen wil je komende zomer aan je voeten hebben

Nu de zomer dichterbij komt en we de zon steeds vaker zien, is het hoog tijd om eens naar de schoenentrends van 2021 te gaan kijken. Een goede schoen maakt je outfit namelijk altijd af én stimuleert ook nog eens je mood. Maar welke schoenen moeten we komende zomer dan dragen? Wij vertellen het je.

Van platform slippers tot strappy sandals: dit gaan we zien.

1. Platform slippers

Deze zomer staat helemaal in het teken van platforms, vooral als het over slippers gaat. Lizzie McGuire kwam er in 2000 al mee, ruim twintig jaar laten zien we ze terug bij sterren als Hailey Bieber. De items geven een retro look en zijn onder iedere outfit te combineren. Een van de schoenentrends voor deze zomer waar wij voor zwichten.

Jacquemus
YUME YUME

2. Kitten heels

Ook de kitten heel is volledig terug in het straatbeeld. Een hele kleine hak, die wél lekker loopt en je ook nog eens kunt dragen tijdens het thuiswerken. Prada was het merk dat de kitten heel weer volledig terug liet komen in de collectie, maar hij is inmiddels ook gespot bij Miu Miu, Chanel en Maison Margiela.

Prada
Miu Miu

3. Clogs

Wie dacht dat klompen aka clogs niet meer konden, heeft het mis. Hermès maakt de schoen dit jaar chicer dan ooit en zorgt voor een ontwerp dat niet lomp is maar elegant. Inmiddels stroomt Instagram langzaam vol met de trend en is ook modehuis Louis Vuitton voor een van de grotere schoenentrends gevallen.

Hermès

4. Strappy sandals

Ook dit jaar verdwijnen de strappy sandals niet uit de schoenentrends. Sandalen met een fijne hak en veel bandjes staan nog steeds op onze wishlist en zijn er in allerlei vormen en maten. Van hele uitgesproken exemplaren tot de basic strappy sandal: dit wil je dragen komende zomer.

Acne Studios
Khaite

5. Fluffy slippers

Dat we dit jaar meer plat schoeisel dan hakken tussen de schoenentrends zien, is natuurlijk geen verrassing. Comfort is belangrijker geworden dan ooit en daarom is het hoog tijd om een paar fluffy slippers aan te schaffen. Afgelopen jaar heeft bewezen dat je met pantoffels naar buiten kunt en daarom gingen merken als Balenciaga en Molly Goddard daar gerust in mee.

Balenciaga
Molly Goddard

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.