Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 6 grote schoenentrends voor het najaar van 2023

Hoewel het al een beetje herfstweer is, lijkt het volgende seizoen nog ver weg. Toch zijn de schoenentrends voor najaar 2023 allang bepaald – dit zijn ze.

Van loafers tot wijde laarzen: aan schoenkeuze geen gebrek deze herfst. Zoek je nog sneakers? Lage Nike Dunks bijvoorbeeld? Wij vonden nog een aantal parels.

Dit zijn de 6 grote schoenentrends voor het najaar

Wanneer het langzaam herfst wordt, gaan alle slippers en sandalen weer in de kast en kiezen we voor grover schoeisel.

Vorm en functie zijn twee belangrijke elementen als het op najaarsschoenen aankomt. Je moet er immers weer en wind mee kunnen trotseren. De volgende zes modellen worden het helemaal dit najaar.

Loafers

Loafers overleven alle tijden en zijn ook dit najaar gewoon weer van de partij. Wat wel opvalt, is dat we dit jaar niet voor de chunky loafers gaan, maar juist voor de verfijnde paren.

schoenentrends
Jeremy Moeller/Getty Images

Cowboy boots

De cowboy laarzen zijn here to stay. Waar we ze nu nog combineren met zomerse jurkjes, gaan ze deze herfst ook mooi over een panty of strakke broek. Of bijvoorbeeld onder een maxi-dress.

Street Style, Copenhagen Fashion Week, Copenhagen, Denmark - 09 Aug 2023
Lucia Sabatelli/action press/Shutterstock

Biker boots

Het stoerdere zusje van de cowboy boots won deze zomer enorm aan populariteit. We kennen natuurlijk allemaal de iconische (en prachtige) biker boots van Acne Studios. Maar als je geen zin hebt om €900 aan een paar laarzen uit te geven, hebben Sacha, H&M en Steve Madden mooie opties.

schoenentrends biker boots
3 in BerChristian Vierig/Getty Images

De klompjes

De Birkenstock Bostons maakten twee zomers geleden hun comeback en zijn sindsdien niet meer verdwenen. Dit najaar is het tijd om wat meer te gaan experimenteren met klompjes in outfits. Denk bijvoorbeeld aan rubberen klompjes (hi, Crocs) of aan leren klompen met een houten zool.

Street Style, Copenhagen Fashion Week, Copenhagen, Denmark - 09 Aug 2023
Lucia Sabatelli/action press/Shutterstock

De wijde laars

Geen strakke overknees, maar juist slouchy laarzen voor het najaar van 2023. Serena van der Woodsen had deze schoenentrend fantastisch gevonden.

CPHFW
Lucia Sabatelli/action press/Shutterstock

De sportieve sneaker

De Adidas Samba’s mogen dan wel de sneakers van deze zomer zijn, toch is het ook weer exit voor deze gympen wanneer het kouder wordt.

schoenentrends sneakers
Edward Berthelot/Getty Images

Deze herfst staan de soccer mom sneakers centraal. Oftewel, de smallere sneakers met een sportief karakter. Bij merken als New Balance, Veja en Nike ben je hiervoor aan het juiste adres.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.