Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Fashion 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Van dad shoe naar soccer mom: deze schoenentrend is de vrouwelijke versie van vorig jaar

Schoenentrends komen en gaan, maar de scheidingslijn tussen mannelijk en vrouwelijk vervaagd langzamerhand met deze trends mee. Waar de dad shoe afgelopen jaar een grote hit waren, zien we nu juist de soccer mom terug in de schoenen. Dit is alles wat je wilt weten over de verfrissende, vrouwelijke versie van de 2021/2022 schoenentrend.

Van dad shoe naar soccer mom

We weten allemaal nog wel de New Balance dad shoe – de MR530’s – van vorig jaar. Ja, die ene die vaders in de jaren ’80 allemaal in de kast hadden liggen. Zowel man als vrouw nam deze trend over en de schoenen waren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Nu is echter een ander soort paar New Balances trending, en wel de New Balance 480s. Dit is de ultieme soccer mom shoe en overtreft tegenwoordig de dad shoe.

Niet alleen New Balance

Niet alleen New Balance heeft soccer mom shoes die trending zijn. Ook Adidas brengt deze schoenen terug en heeft zo ook een paar oude modellen opnieuw geïntroduceerd, waaronder de Campus 00’s, de Gazelle en de Samba. Ook Reebok heeft zijn piek bereikt met de Reebok Club C Revenge en de Club C 85 vintage. Deze sneakers zijn tegenwoordig allemaal zo snel uitverkocht, dat we er niet meer omheen kunnen: ze zijn geliefd.

De overeenkomsten

Alle bovenstaande sneakers hebben een paar overeenkomsten. Ten eerste zijn het allemaal oudere modellen en hebben ze daarnaast platte zolen. De vorm van de schoen is vrij basic – het zijn eigenlijk gympen. Ze zijn allemaal niet al te breed en vrij subtiel van ontwerp, waardoor het de perfecte everyday schoenen zijn. Ook zijn de soccer mom shoes – ondanks de naam – allemaal unisex en nemen mannen de trend ook over.

Verleden, heden en toekomst

Of de soccer mom shoe lang in de mode blijft is nog maar de vraag, maar met deze modellen kan je nooit de mist in gaan. Door de simpele ontwerpen zijn de schoenen tijdloos en makkelijk te combineren, dus ook al zijn ze binnen nu en een jaar niet meer een trend, ze zullen wel stijlvol blijven.

Op zoek naar nieuwe schoenen voor de lente? Dit zijn de leukste schoenentrends van het moment

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.