Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 17 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Een scrapbook maken? Dit heb je nodig én zo begin je

Vroeger was je vaker creatief met papier, lijm en plaatjes dan nu.. nu zitten we vaak achter een beeldscherm en hebben we onze wensen binnen enkele klikken op digitaal papier. Maar het kan juist heel lekker en rustgevend zijn om alles zélf te maken, zoals een scrapbook. Leuk als je terugkomt van vakantie en je wil je foto’s op een bijzondere manier bewaren?

Die fotorol staat toch vol met onzin.

Wil jij een scrapboek maken? Zo doe je dat

Het maken van een plakboek, ook wel aangeduid met de Engelse term scrapbooking is een creatieve hobby, waarbij afbeeldingen en andere decoraties op een fantasievolle manier worden ingeplakt in een album. Het is dus eigenlijk de bedoeling dat je lekker aan de slag gaat met foto’s, stickers, glitter en ga zo maar door. Het lijkt in eerste instantie misschien een wat kinderlijke oplossing voor een fotoboek, maar het is eigenlijk harstikke leuk. Je kunt meer persoonlijkheid en stijl laten zien en je kunt nét even wat extra.

Op TikTok vind je heel veel leuke voorbeelden van hoe je een scrapbook kunt maken, maar dan net ff wat moderner dan vijftien jaar geleden.

@romyvanderlindenn

bday dinner scrapbook page 💗 ps. me-time collection is now live @Studio Ins & Outs ✨ #scrapbook #scrapbooking #boyfriend #scrapbookboyfriend #scrapbookingideas #foryou

♬ Until I Found You (Sped Up) – Heaven When I Held You Again How Could We Ever Just Be Friends – Hiko

@romyvanderlindenn

Photobooth scrapbook page 🩷 #scrapbook #scrapbooking #scrapbookboyfriend #boyfriend #photobooth #creative #photobook #foryou

♬ original sound – Romy van der Linden

TikTokker Romy van der Linden deelt dagelijks tips om zo leuk mogelijk te scrapbooken.

The New York Times voorspelde eerder dit jaar al dat knutselen weer hip zou worden; we zijn al die volwassen dingen een beetje zat. Drinken, feesten; leuk voor even maar soms wil je gewoon terug naar je wholesome zelf. Niks geen katers of nare gedachten, gewoon lekker aan de slag met mooie herinneringen en glitters.

Hoe begin je? Bepaal je thema, stijl en kleuren. Verzamel daarna alle foto’s die je wil gaan plakken en verdeel ze in verschillende thema’s zodat ze goed bij elkaar passen. En begin dan gewoon met plakken! Vaak kom je vanzelf wel op leuke ideeën om je pagina te vullen.

Hoe weet je dat je niet meer verliefd bent op je partner? 5 x tekenen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.