Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 2 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Seks met jezelf: 5 redenen waarom dat een goed idee is

Of je nu single bent of in een relatie zit, het is heel gezond om geregeld seks met jezelf te hebben. Wij geven 5 redenen waarom het een goed idee is het heft in eigen hand te nemen.

Solo play is altijd een goed idee – van wat zelfliefde is nog nooit iemand slechter geworden. Neem dus vooral de tijd om je eigen lichaam te leren kennen en ervan te genieten. Bij EasyToys vind je allerlei fijne speeltjes die je daarbij kunnen helpen.

1: Zin in seks door seks

Iedereen zit weleens in een fase waarin je weinig zin hebt in seks. Te moe, niet lekker in je vel, of gewoon: al lang geen seks meer gehad. Want hoe minder je aan seks doet, hoe minder je behoefte eraan kan worden.

Dat werkt ook andersom: als je vaker seks hebt, krijg je automatisch meer zin in seks. Wil jij je libido opkrikken, of wat meer actie tussen de lakens, dan is seksen met jezelf een goede eerste stap. Wedden dat je lustgevoelens in no time worden aangewakkerd?

2:  Seks is goed voor je weerstand

Een orgasme zorgt ervoor dat je weerstand een boost krijgt. Na afloop komen er allerlei stofjes vrij die gezond voor je zijn en je beschermen tegen virussen en ziektekiemen.

Die stofjes zorgen er ook voor dat je je lekker voelt. En als je lekker in je vel zit, krijg je vaak automatisch meer zin om bijvoorbeeld naar buiten te gaan, te sporten en goed voor jezelf te zorgen. De bekende opwaartse spiraal, dus.

3: Lekker slapen

Ken je dat gevoel dat je na een dag in de buitenlucht of een zware training ’s avonds als een baby in slaap valt? Datzelfde gevoel kun je bereiken met een fijne (solo) seks-sessie. En dat is niet alleen omdat er na een orgasme stofjes zoals melatonine vrijkomen, die je helpen om sneller in slaap te vallen.

Door te masturberen voordat je gaat slapen, focus je jezelf even helemaal op je lichaam en je eigen (fijne) fantasieën. Zo is er automatisch geen ruimte voor gedachten aan je to do lijst – of andere zaken waar je over kunt gaan piekeren. Na afloop ben je helemaal ontspannen en kukel je waarschijnlijk zó in slaap.

4: Meer zelfvertrouwen

Soloseks is dé manier om erachter te komen wat je fijn vindt en hoe jouw lichaam in elkaar zit. Hoe beter jij je lichaam kent, des te meer vertrouwd zul je ermee raken. Dat geeft automatisch zelfvertrouwen: je zit lekkerder in je vel en gaat meer van je lichaam houden.

Zo werkt het ook als je in een relatie zit en op zoek bent naar meer intimiteit. Pas als je weet wat jij fijn vindt qua seks, kun je dat ook aan de ander duidelijk maken. En laat er nou niks zo sexy zijn als dat!

5: Minder stress en pijn

Hoofdpijn? Menstruatiepijn? Stress? Soloseks laat je lichaam ontspannen. Met de juiste toy hoef je zelf weinig inspanning te leveren om tot een mindblowing orgasme te komen. Bij EasyToys vind je allerlei fijne speeltjes zoals masturbators of innovatieve (design)vibrators die je ook onder de douche of in bad kunt gebruiken.

Tijdens de seks komen allerlei gelukshormonen vrij, zelfs als je géén orgasme krijgt. Zo ervaar je minder stress en het verlegt even je aandacht. Na een orgasme komen er zelfs allerlei pijnstillende stofjes vrij. Verruil die paracetamol dus maar voor een fijne toy!

In samenwerking met Easytoys

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.