Julia Schaap
Julia Schaap Geld & Carrière 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste tijd in het jaar om te solliciteren en dit waarom

Het internet staat er vol mee: de September Surge. Het wordt nu pas populair op social media, maar de September Surge bestaat al jaren.
Het is een toename in vacatures en werving van nieuwe werknemers in de periode september en oktober.

De meeste bedrijven pieken alleen aan het begin van het jaar met het aannemen van nieuw mensen. Toch zijn er een aantal mogelijke redenen waarom er ook in de tijd tussen Labor Day en Halloween druk gezocht wordt naar nieuw personeel.

Druk seizoen

Dit komt vooral door de feestdagen die eraan komen, veel bedrijven zullen namelijk te maken krijgen met grote drukte. Hierdoor zijn zij nu aan het zoeken naar nieuwe werknemers, zodat die ingewerkt zijn als de chaos begint. Dit zijn vooral bedrijven in de retail. Het perfecte moment dus om nu te beginnen met solliciteren.

Overgebleven budget

Veel bedrijven hebben het laatste kwartaal nog budget over, hierdoor is er ruimte voor het aannemen van nieuw personeel. Zo vergroten bedrijven de kans op een extra zetje en het behalen van de jaarlijkse doelen.

Hoe kan jij slim inspelen op de September Surge?

Niet alleen bedrijven bereiden zich voor op deze zoektocht – ook jij kan ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk opvalt. Recruiters zijn druk op zoek naar mensen met de juiste competenties om de openstaande vacatures te vervullen. Er zijn een paar kleine stappen waardoor je snel door hen gevonden wordt.

Blijf netwerken

Om de September Surge goed te benutten is netwerken erg belangrijk. Het klinkt een beetje overbodig, maar netwerken blijft ook in deze tijd erg belangrijk. Het hoeft niet face-to-face, maar kan ook via een mail of LinkedIn-verzoek. Zorg ervoor dat je een origineel bericht verstuurd, zodat je opvalt bij de juiste mensen.

Werk je cv bij

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is een up-to-date cv een vereiste. Door een compleet cv weten bedrijven wat je kan en of je past bij de vacature die openstaat. Het is ook belangrijk om gelijk je LinkedIn bij te werken, hier wordt vaak naar gekeken door recruiters.

Maak een lijst

Maak een lijst met verschillende bedrijven waar jij interesse in hebt. Vervolgens kan je op hun vacature-pagina zoeken naar uitdagingen die jou interessant lijken. Je kan dan het bedrijf zelf een bericht sturen, maar vergeet niet in je eigen netwerk te kijken of iemand jou verder zou kunnen helpen. Waar heb je anders een netwerk voor?

Deze eigenschap wordt ondergewaardeerd op de werkvloer – en dat moet veranderen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.