Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Films & Series 29 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

7x griezelige films en series op Netflix om in de Halloween-stemming te komen

Van angstaanjagende film tot niet-zo-enge klassiekers vol mysterie: Netflix bruist van een uitstekende reeks griezeligheid om je in de stemming te brengen voor Halloween. Met honderden titels beschikbaar, hebben we dit Halloween-seizoen zeven van onze favorieten spooky films en series op Netflix voor je op een rij gezet. Dus heb je vanavond geen plannen, grab a friend, bestel een pizza en bingen maar.

Because nothing is better than a spooky movie marathon, right?

7x griezelige films en series op Netflix

Dit zijn zeven van onze favoriete films en series op Netflix om in de Halloween sfeer te komen.

1. Fear Street Trilogy

Heb je iets met slasher-films? Dan is de Fear Street-trilogie iets voor jou. Met drie verhalen die zich afspelen in verschillende tijdsperioden (1994, 1978 en 1666), volgt de serie de traditie van horrorklassiekers als Scream, Friday the 13th en The Witch. Deze trilogie is dus perfect om in de om in de Halloween spirit te komen.

 

2. The Watcher

Deze Amerikaanse misdaadserie vertelt het waargebeurde verhaal van een getrouwd stel dat in 2014 hun droomhuis kocht in New Jersey. Kort nadat ze het huis intrekken, worden ze echter lastiggevallen met brieven die zijn ondertekend door een griezelige stalker genaamd The Watcher.

 

3. Things Seen & Heard

Deze horrorfilm is gebaseerd op de roman van Elizabeth Brundage, All Things Cease To Appear. In de jaren 80 verhuizen Catherine (Amanda Seyfried) en haar man George (James Norton) naar een oud huis in de Hudson Valley. Maar kort daarna beginnen er steeds meer bovennatuurlijke gebeurtenissen en beseffen ze dat hun huis sinistere geheimen herbergt. Ben je snel bang? Zorg er dan zeker voor dat je deze horrorfilm met iemand anders kijkt.

 

4. Don’t Breathe 1 & 2

In deze film spelen Jane Levy, Stephan Lang en Daniel Zovatto een groep delinquenten uit Detroit die hun brood verdienen met het inbreken in de huizen van mensen. De drie tieners bevinden zich echter opgesloten in het horrorhuis en proberen te ontsnappen van hun blinde, rijke doelwit.

5. DAHMER: Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Dit angstaanjagende waargebeurde verhaal laat je zien hoe eng normale mensen kunnen zijn. Het volgt een van de meest beruchte seriemoordenaars in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Jeffrey Dahmer, bekend van kannibalisme, doodde 17 jonge mannen en tieners gedurende meer dan een decennium vanaf 1978.

 

6. All Of Us Are Dead

Ben je een fan van zombies? Dan moet je deze serie gezien hebben. Deze Koreaanse coming-of-age horrorserie is echt het kijken waard. Het zit boordevol bloedstollende actie en volgt studenten die moeten ontsnappen aan hun middelbare school nadat een student is geïnfecteerd door een virus, waardoor mensen in zombies veranderen. Met thema’s als liefde en sociale ongelijkheden en een breed scala aan personages… mag je deze serie niet missen.

7. The Midnight Club

Als je The Haunting of Hill House al hebt gezien is dit een nieuwe serie die je moet kijken. De serie vertelt het verhaal van een groep terminaal zieke tieners die elkaar ontmoeten in het hospice om spookachtige verhalen te vertellen. Omdat ze niet lang meer te leven hebben, sluiten de vrienden een pact waarbij de eerste persoon die sterft, tekens moet sturen vanuit het graf. Maar wanneer een van hen dood gaat, beginnen er spannende dingen te gebeuren.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.