Aartie Narain
Aartie Narain Fashion 9 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze grote trends zijn geïnspireerd op Sex and The City en dragen we vandaag nog steeds

Sex and the City gaat de geschiedenis in als een van de meest modieuze televisieprogramma’s aller tijden. En dat snappen we wel, want laten we eerlijk zijn: geen beter stijlicoon dan Carrie Bradshaw en haar vriendinnen die je nieuwe ideeën voor je volgende look kunnen geven. Dit zijn de grootste trends die geïnspireerd zijn uit de serie.

Met de komst van een nieuwe reboot is er geen beter moment om terug te blikken op een van de grootste trends uit Sex And The City.

Trends uit Sex And The City

De opvallende stijlkeuzes uit Sex And The City hebben invloed gehad op menig modeliefhebbers en het straatbeeld. Van Manolo Blahnik-hakken tot oversized pakken en Fendi Baguette-tassen (It’s not a bag, it’s a Baguette), de trends zijn populairder dan ooit. Tegenwoordig zien we de trends ook veel terug op de catwalks. Wij delen de grootste trends uit de serie.

1. Carrie’s tutu

Geen scène is iconischer in de geschiedenis van Sex and the City dan de openingstitels, waarin Carrie door de straten van New York loopt in een tutu van tule. Een soortgelijke rok werd opnieuw gemaakt in de laatste aflevering van de serie en in de eerste film, waardoor het een van haar signature look werd.

Tegenwoordig wordt de trend vaak bij merken als Valentino gezien, en bracht Maria Grazia Chiuri de tule terug in haar eerste collectie voor Dior. De jurken werden later gedragen door celebrities, waaronder Jennifer Lawrence en Bella Hadid. Carrie would be proud.

2. Miranda’s pixie cut

De pixie cut was een van de grootste trends op het gebied van kapsels vorig jaar. Vóór Cara Delevingne, Kristen Stewart en Ruth Bell was het Miranda Hobbes en haar pixie cut die indruk maakte. Hoewel ze het zeker niet heeft uitgevonden, bleef haar toewijding aan het kapsel in Sex And The City. Haar vurige rode pixie zal perfect zijn op elke catwalk in 2021.

3. Samantha’s oversized pakken

Samantha Jones is een grote inspiratiebron als het om pakken gaat. Oversized pakken zijn al een tijdje on trend en mag niet in je garderobe ontbreken en daar wist de mode-icoon alles over. De power suit is overal op de catwalks te zien is en wij snappen wel waarom.

4. Carrie’s naamketting

Tegenwoordig hebben we alles van alles gepersonaliseerd, denk aan onze telefoonhoesjes tot waterflessen. Carrie droeg vaak kettinkjes met haar naam en dit was een van haar signure looks in Sex And The City.

5. Samantha’s color blocking

Color blocking zagen we al eerder vorig jaar op de catwalk, maar onze nieuwe voorliefde voor de extreem gedurfde trend was al in de jaren negentig een van Samantha Jones meest opmerkelijke signature looks. Blauw en rood? Geel en zwart? Roze en oranje? Geen probleem voor Samantha. We konden haar zelfs in vrijwel de meest recente collectie van Balenciaga zien in Sex And The City.

6. Carrie’s vintage (faux) fur

Terwijl de tutu Carrie’s opvallende kledingstuk blijft, is haar bontjas zeker ook een van het meest voorkomende kledingstuk uit de show. Gedragen van de pilot tot de laatste aflevering (zelfs in de eerste film). Ze combineerde de jas met van alles: van avondjurken tot pyjama’s,  feestjes en zelfs een honkbalwedstrijd.

Hoewel de houding ten opzichte van bont misschien is veranderd, hebben ontwerpers zoals Simone Rocha manieren gevonden om de klassieker voor de 21e eeuw opnieuw uit te vinden op een diervriendelijke manier die net zo chic blijft.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.