Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 26 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Sky Rojo: 5 redenen waarom je de nieuwe Netflix-serie vandaag nog wil zien

Een Netflix-serie van de makers van La Casa de Papel, wraakzuchtige vrouwen en Tarantino-vibes: Sky Rojo heeft alle ingrediënten voor een groot succes. Vorige week lanceerde de nieuwe serie op Netflix en sindsdien zijn we compleet verslaafd aan de actieserie van Alex Pina.

Nog niet overtuigd? Wij delen vijf redenen waarom je de nieuwe Netflix-serie Sky Rojo vandaag nog wil zien.

Nieuw op Netflix: Sky Rojo

De makers van La Casa de Papel hebben met Sky Rojo wederom een succes te pakken. De serie gaat over drie wraakzuchtige prostituees (Coral, Wendy en Gina) op Tenerife. Na jarenlang uitgebuit te zijn in een nachtclub nemen ze het recht in eigen handen.

De vertelster van Sky Rojo is de prostituee Coral, die werkzaam is in het bordeel in Las Novias. Dat bordeel wordt gerund door Romeo, een pooier die zich in de vrouwenhandel in Spanje bevindt. Sky Rojo bevat de perfecte combinatie van een goed verhaal, actie, geweld en een sausje dat we alleen kennen van Quentin Tarantino. Wij vertellen je waarom je de serie móet kijken.

1. Setting

Tenerife is de perfecte setting voor de actieserie van Alex Pina. De vulkaanlandschappen van de Canarische eilanden bieden het perfecte decor voor spannende thrillers waar je het liefst in wilt verdwijnen. Verwacht een zonnig, droog landschap in combinatie met een fout neonkleurig bordeel en je hebt de perfecte combinatie voor de geweldige setting van Sky Rojo.

Netflix

2. Vrouwen in de hoofdrol

We houden wel van een beetje women empowerment. In Sky Rojo zien we drie keiharde vrouwen, Coral, Wendy en Gina, die uitzijn op wraak en niet bang zijn voor een gevecht. Hoewel er meer personages in de serie prominent zijn, wordt de serie door hen gedragen.

3. Verhaal

Het wordt in de eerste aflevering al duidelijk: Spanje heeft de meeste prostituees van Europa en staat wereldwijd op de derde plaats. “Dat krijgt geen enkele bedrijfstak in ons land voor elkaar. Veertig procent van de Spaanse mannen gaat naar de hoeren. Het is een prachtig businessmodel”, vertelt een cynisch pooier in de openingsscène van Sky Rojo.

Het verhaal begint direct met veel actie en pulp, waarbij de prostituees Coral, Wendy en Gina op de vlucht slaan. Er volgt een wraakactie en veel spanning. En hoewel het verhaal niet bijzonder is, raken we geen seconde verveelt bij het kijken van Sky Rojo. Dat komt waarschijnlijk omdat alle personages in de serie vet zijn aangezet. De vrouwen zijn geen prooien, maar wraakzuchtige sterke vrouwen die er net zo hard van langs krijgen als de mannen. En daar wil je naar kijken.

4. Makers van La Casa de Papel

Sky Rojo werd geschreven door Alex Pina, die doorbrak met zijn succesvolle serie La Casa de Papel. En zoals we dat van La Casa de Papel gewend zijn, zit ook Sky Rojo vol succeselementen. Zo heeft de serie de perfecte combinatie van muziek, spanning, personages en bloederige actie.

Netflix kondigt officieel het vijfde seizoen van La Casa de Papel aan en dit weten we

5. Korte afleveringen

Voor sommigen misschien een domper, maar de acht afleveringen van Sky Rojo duren ieder maar 25 minuten. Als je zin hebt om de serie in één keer te bingewatchen is het perfect, als je op zoek was naar een serie waar je weken mee kunt doen, heb je pech. Toch eindigt de serie vrij open, waardoor we ons nu al verheugen op een tweede seizoen.

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.