Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Life 5 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Moeite met slapen? Door deze methode val je direct als een blok in slaap

Moeite om ​​genoeg slaap te krijgen? We’ve all been there: je probeert alles om in slaap te komen, maar het wil maar niet lukken. Van ASMR luisteren tot extra vroeg naar bed gaan, als je alles al hebt geprobeerd lijkt er geen uitweg meer te zijn. Toch zou er een nieuwe methode zijn om beter te slapen.

Snoozing behoort tot het verleden als je deze methode volgt.

Beter slapen door deze methode

Op Instagram gaat een Amerikaanse arts viraal door het delen van een lifestyle trick die zou moeten helpen om beter te slapen: de ’10-3-2-1-0-formule’. Dr. Jess Andrade trok de aandacht van duizenden mensen nadat haar Instagram-reel met uitleg over “basisprincipes van slaaphygiëne” online kwam.

In de video vertelt Dr. Andrade hoe je je gedurende de dag op een nacht van optimale slaap kunt voorbereiden. Het begint met nieuws dat zwaar zal vallen voor alle koffieliefhebbers onder ons: voor het beste resultaat moet je namelijk tien uur voordat je naar bed gaat geen cafeïnehoudende dranken meer drinken.

https://www.instagram.com/reel/CRrq44rBcZE/?utm_source=ig_web_copy_link

Eten, drinken, werk en slaap

Het tweede punt van de methode staat voor het niet meer eten van grote maaltijden en het drinken van alcohol drie uur voordat je naar bed wilt gaan. Alcohol zorgt namelijk voor een minder goede natuurlijke slaapcyclus. Dat glas wijn kunnen we maar beter laten staan.

Ongeveer twee uur voordat je gaat slapen is het goed om je hersenen rust te geven. Alle werkgerelateerde taken moeten dan bewaard worden voor de volgende dag. Vooral voor je mentale rust is dit erg belangrijk. Tenslotte vertelt ze dat je een uur voor het slapen niet meer op schermen moet kijken. Het blauwe licht van deze schermen verstoort de natuurlijke slaapcyclus.

Is dit dan echt dé truc waarmee je binnen een minuut in slaap valt?

Uitgerust de dag beginnen

Wat dan overblijft is de nul en die staat voor het aantal keer dat je ‘s ochtends op de snooze-knop moet drukken als je de methode goed gebruikt. Je zou dan namelijk goed uitgerust en klaar zijn om wat van je dag te maken.

De ’10-3-2-1-0-formule’ nog even in het kort:

10 uur voor het slapengaan: geen cafeïne meer innemen;
3 uur voor het slapengaan: geen alcohol of eten meer;
2 uur voor het slapengaan: geen werk meer;
1 uur voor het slapengaan: geen schermen (zet alle telefoons, tv’s en computers uit);
0: het aantal keren dat je in de ochtend op snooze moet drukken.

Dr. Andrade vertelt in haar bericht wel dat de methode niet voor iedereen werkt – vooral als je specifieke gezondheidsproblemen hebt. Ondanks dat is het zeker het proberen waard als jij niet goed in slaap kan komen. Wij gaan het in ieder geval testen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.