Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Blije buik – deze thee is de sleutel tot een goede darmgezondheid

Wist je dat onze darmgezondheid gebaat is bij het extract van groene thee? De gezondheid van onze darmen is wellicht niet het meest sexy onderwerp, maar toch wel erg belangrijk. Want als onze darmen niet naar behoren functioneren dan kun je hier op diverse manieren last van hebben. Je zit simpelweg niet lekker in je vel, krijgt wellicht pukkeltjes of loopt de hele dag rond met een opgezette buik. Geen van allen zijn fijne dingen maar gelukkig is er dus een remedie tegen.

Darmgezondheid en het groene thee-extract (supplement)

Volgens een nieuwe studie van Current Developments in Nutrition is bewezen dat het dagelijks nemen van één gram groene thee-extract, de bloedsuikerspiegel en darmontsteking verlaagt. Na een maand hier supplementen van gebruikt te hebben is het verschil al merkbaar. De bloedsuikerspiegel is meer in balans en de ontstekingen in de darmen nemen voelbaar af. Het drinken van een kopje groene thee heeft dat effect niet. Dit komt omdat de goede stoffen (polyfenolen) in het groene thee-extract veel meer zijn.

Hoe verbetert het groene thee-extract de darmgezondheid?

Vandaag de dag zijn er natuurlijk allerlei wellness-trends die soms nergens op slaan. Dit geldt niet voor het groene thee-extract. Al eeuwen lang worden hier gezondheidsbevorderende eigenschappen aan toegekend. De verbindingen (polyfenolen) in het extract kunnen ontstekingen verminderen, de cognitie verbeteren en het zijn krachtige antioxidanten.

Even wat scheikunde voor de liefhebber: de polyfenolen uit het extract bevorderen specifiek de groei van butyraat producerende bacteriën in de darm. Butyraat is een vetzuur met een korte keten dat bekend staat om zijn krachtige ontstekingsremmende activiteit. Groene thee bevat ook een specifiek type polyfenol, epigallocatechine genoemd, ofwel EGCG. Hiervan is aangetoond dat het bescherming biedt tegen verschillende vormen van kanker.

Hét verlossende antwoord: zo vaak hoor jij te poepen op een dag

Hoe kan ik het gaan gebruiken?

Er zijn supplementen verkrijgbaar maar je kunt natuurlijk ook voor een goede matcha kiezen. Weet jij niet wat dit is omdat je eigenlijk altijd koffietjes drinkt? We schreven er eerder dit artikel over. Weet ook dat matcha tevens super lekker is, dus het is niet alleen een feestje voor je darmen maar ook voor je smaakpapillen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.