Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Slowvember: zo ga je duurzaam om met Black Friday en voorkom je impulsaankopen

Het is november en dat betekent voor velen één ding: los gaan tijdens Black Friday. Begrijp ons niet verkeerd, wij houden ook van een goede korting. Toch piekt de massaconsumptie tijdens Black Friday en dat komt het klimaat niet ten goede. Precies daarom is er dit jaar een tegenreactie, namelijk slowvember.

Want heb je al die aankopen wel echt nodig?

Slowvember: het duurzame antwoord op de koopdrang van Black Friday

Soms lijken aankopen op het moment ontzettend nodig, maar heb je maanden later nog steeds geen gebruik gemaakt van die nieuwe items. Denk aan die ene broek, die nog met het kaartje eraan in je kast ligt. Of de crème die in de sale was, maar eigenlijk helemaal niet fijn is. Om deze impulsaankopen te voorkomen roept Deciem (van The Ordinary) slowvember in het leven – en daar doen wij graag aan mee.

In de leeftijdscategorie van 25 tot 40 jaar geeft zelfs vier op de vijf personen aan om aankopen gepland te hebben voor Black Friday. Ben jij een van deze personen? Stel jezelf dan de volgende vijf vragen voordat je een aankoop doet.

1. Wilde ik dit item al langere tijd?

Als iets al langere tijd op je wishlist staat en je bent sowieso van plan het te kopen, dan is het natuurlijk helemaal niet erg om te wachten tot Black Friday. De truc is je niet te laten verleiden door hoge kortingen, want een aankoop kost de wereld meer dan alleen het bedrag dat jij eraan uitgeeft.

2. Zou ik dit item ook voor de volle prijs kopen?

In het kader van bewuster leven, is bewuster kiezen ook belangrijk. Om bij jezelf te checken of je item echt de moeite waard vind, kan je jezelf afvragen ‘Zou ik dit item ook voor de volle prijs kopen?’

3. Wat kan ik slim inkopen?

Eerder schreven we al over het budgetteren van de maand december. Cadeaus zijn een belangrijk thema in die maand en om financiële verrassingen te voorkomen, maak je alvast een lijstje van de cadeaus die je wil kopen. Kan je die cadeaus kopen tijdens Black Friday, dan is dat mooi meegenomen. Wil je iets kopen omdat het in de sale is, maar weet je niet of diegene het wil hebben? Dan is het waarschijnlijk niet zo’n goed idee.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.