Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Winter Coating’ is hét datefenomeen van dit najaar en Nederlanders doen er flink aan mee

We hadden het er laatst al over: nu de dagen kouder beginnen te worden, is er behoefte aan een significant other om de winter mee te spenderen. Nu bleek uit onderzoek dat wij Nederlanders niet meedoen aan cuffing season. Aan Winter Coating daarentegen, doen we flink mee.

Wij leggen het datefenomeen aan je uit.

Winter Coating is hét datefenomeen van dit najaar

Het blijkt maar weer dat wij Nederlanders lekker praktisch denken. In plaats van te zoeken naar een nieuwe liefde voor de winter, halen we onze oude weer uit de kast. Net als een winterjas. Maak kennis met Winter Coating: het datefenomeen van de komende maanden.

Cuffing season staat voor de deur en de experts van Inner Circle waarschuwen dan ook voor een nieuwe datingtrend: Winter Coating.

Winter Coating vindt plaats wanneer mensen weer in contact komen met oude scharrels om een gemakkelijke, seizoensgebonden partner voor de wintermaanden te hebben. Zo wordt  32% van de singles in herfst of winter benaderd door een ex. Als het koude weer dus begint, komen Winter Coaters terug naar iemand met wie ze eerder hebben gedate (net alsof ze hun oude vertrouwde winterjas weer aandoen) en beginnen ze waar ze waren gebleven. Maar zodra het eerste teken van de lente begint, worden men gedumpt en vergeten, net als de winterjas

Crystal Cansdale, dating-expert bij Inner Circle legt het uit. “‘Dit jaar, met de druk van de stijgende kosten, is er een extra risico dat singles teruggaan naar oude flirts. Winter Coating biedt het comfort om binnen te blijven, Netflix te kijken en niet echt te daten, samen met iemand die je al kent. Het is een aantrekkelijke keuze om iets nieuw leven in te blazen en zo de dure fase van daten achterwege te laten – om vervolgens meteen naar de comfortabele fase te belanden. Als iemand jouw Winter Coat is, kan het spannend zijn om weer van ze te horen. Ze zullen de hele winter stabiel en betrouwbaar zijn en het lijkt misschien alsof ze zijn veranderd. Maar wanneer het eerste teken van de lente komt, herhaalt de geschiedenis zich en verdwijnen ze in het niets.”

Wees dus gewaarschuwd, lieve vrouwen. Wanneer je een berichtje van die ene ex ontvang, die je stiekem nog wel leuk vindt. Een date kan natuurlijk nooit kwaad, maar je wil niet in de lente aan te kant gezet wordt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.