Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 17 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe kom je snel van een pukkel af? 6x belangrijke do’s en don’ts

Je kent het wel: je hebt iets leuks op de planning staan en precies op dat moment besluit je huid moeilijk te gaan doen. Een breakout is nooit leuk en daarom zetten wij een aantal dingen op een rijtje die je ertegen doet. En ook wat dingen die je beter niet doet.

Geloof ons, niet alles is een goed idee en als je niet oplet maak je je huid alleen maar ellendiger.

Snel van een pukkel afkomen? 6x belangrijke do’s en don’ts

Wij leren je snel wat je wel en juist níet doet.

1. Ijs op een pukkeltje – DO

Verkoeling helpt tegen de zwelling en de roodheid. Doe een ijsklontje in een schone (!) doek en houd deze drie tot vier minuten tegen de pukkel. Herhaal dit een paar keer gedurende de dag en je pukkeltje valt ‘s avonds niet meer op.

2. Maak een pasta van Aspirine – DO

Aspirines bevatten salicylzuur en dit werkt als een malle tegen onzuiverheden. Een pasta van aspirine verwijdert overtollige olie en dode huidcellen: een acne-vechter van de bovenste plank, dus.

3. Eraan zitten en uitknijpen – DON’T

Het is heel verleidelijk om die opvallende pukkel te poppen, maar wist je dat het daarna twee keer zolang duurt totdat het plekje verdwijnt? Het doet meer kwaad dan goeds voor je huid, dus probeer jezelf in te houden.

4. De breakout uitdrogen – DON’T

Het is een logische gedachte om je vette huid iets uit te drogen, maar dit is allesbehalve een goed idee. Wanneer je huid uitgedroogd is raakt het geïrriteerd en maakt het extra veel talg aan. En je raadt het al: dat zorgt voor nóg meer onzuiverheden.

5. Let op je eten – DO

En hiermee bedoelen we niet dat je ineens aan het keto dieet moet beginnen, maar dat je moet onthouden wat je trigger foods zijn. Chocolade, McDonald’s, bepaalde fruitsoorten: het kan zijn dat jij hier onzuiverheden van krijgt, keep them on track.

6. Een sterkere cleanser proberen – DON’T

Een sterkere cleanser is niet de oplossing, al lijkt het wel zo. Een verachtende facewash is wat een geïrriteerde huid nodig heeft, want een bijtend product zal het alleen maar meer irriteren.

Glamour US

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.