Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Sofie (24): ‘Omdat ik mijn verjaardag niet vierde, kreeg ik van mijn vriendinnen ook geen cadeau’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Sofie* (24) haar verhaal.

Zij is teleurgesteld in haar vriendinnen omdat ze dit jaar geen verjaardagscadeau kreeg. Volgens haar vriendinnen is dat heel logisch, aangezien zij haar verjaardag niet vierde.

‘Omdat ik mijn verjaardag niet vierde, kreeg ik van mijn vriendinnen ook geen cadeau’

Een jarenlange traditie ging ineens op de schop, omdat Sofie besloot haar verjaardag niet te vieren.

Hi Sofie, wat is er precies aan de hand?

”Ik ben twee weken geleden 24 geworden. Ieder jaar vier ik dat groots. Nu ben ik net verhuisd naar een studio op mezelf. Waardoor ik niet echt de ruimte had voor een feestje. Omdat veel geld in mijn huis is gaan zitten, had ik ook geen geld voor een feestje buiten de deur. Mijn verjaardag niet vieren kwam me eigenlijk best goed uit. Door de verhuizing stond mijn hoofd er ook niet naar.”

En hoe reageerde jouw vriendinnen op het ontbrekende feestje?

”Eigenlijk heel begripvol. Niemand reageerde verontwaardigd. Dat vond ik erg fijn. Alleen merkte ik achteraf dat ze toch een mening hadden.

De vrijdag, twee dagen na mijn verjaardag, spraken we met de vriendinnengroep af in een kroegje. Ik weet dat je niets mag verwachten, maar ik ging er eigenlijk wel vanuit dat ze een cadeau voor me hadden. Net zoals iedere vriendin een gezamenlijk cadeau krijgt. Maar er kwam helemaal niets. Dat verbaasde me wel.”

Heb je hier iets van gezegd?

”Op de avond zelf niet. Later had ik het met een goede vriendin over, die ook in die groep valt. Ik zei dat ik het best bijzonder vond. Zij keek me verontwaardigd aan en zei ‘maar je vierde het toch niet?’. Volgens haar was het heel logisch dat je dan geen cadeau krijgt. Voort wat hoort wat, dat was het principe van de groep, vertelde ze. ”

En jij bent het daar niet mee eens?

”Nee. Sommige vriendinnen vieren het altijd heel klein, met alleen een theetje en een taartje, op een maandagavond. Die krijgen vervolgens wel een cadeau. Ik gaaf jaren op rij een groot feest. Nu sla ik één keer over en krijg ik ook geen cadeau. Ik vind dat gek.”

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.