Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 16 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Squalane: wat is het en waarom komt het steeds vaker voor in skincare producten?

Als we de skincare-term van 2020 nu mochten uitreiken, dan was ‘Squalane’ de absolute winnaar. We vinden het steeds vaker terug in skincare producten en veel huidcoaches zweren erbij. Maar wat is het nu precies en wat doet het voor je huid? Wij leggen het uit.

Squalane is een powerhouse van een ingrediënt en doet veel goeds voor de huid. Maar hoe of wat het doet, dat is voor de meesten nog een mysterie.

Wat is squalane?

First things first: laten we het eerst hebben over squaleen. Dit is een ingrediënt dat onze huid aanmaakt en een deel vormt van wat wij kennen als talg. Het deeltje squaleen in je talg zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en dat de buitenste barrière behouden blijft.

Net als bij collageen, begint onze natuurlijke productie van squaleen rond de leeftijd van 30 af te nemen. Maar squaleen in de natuurlijke staat is niet erg stabiel, dus doorloopt het een hydrogenering-proces om  in squalane te veranderen. Dit is het ingrediënt dat we vaak terugvinden in skincare.

Wat doet squalane nou precies?

In principe zorgt squalane ervoor dat de huidbarrière intact blijft, waardoor de huid veel minder vocht verliest. Het zorgt er dus als het ware voor dat het vochtgehalte van je huid in stand blijft. Daarnaast is het ook een antioxidant met anti-aging eigenschappen, het bestrijdt vrije radicalen en huidbeschadiging. Hierdoor gaat je huid er sterker en voller uitzien.

Klinkt goed.

Is het geschikt voor elk huidtype?

Squalane is geschikt voor ieder huidtype, maar is vooral geschikt voor de huid die snel uitdroogt. Als je een droge en vermoeide huid hebt waar je pigmentvlekken en lijntjes in ziet, zorg dan dat je squalane toevoegt aan je skincare-routine.

Daarnaast is dit ingediënt ook een lifesaver voor vrouwen die in een drukke stad wonen en dus dagelijks worden blootgesteld aan een hogere luchtvervuiling. Squalane bestrijdt namelijk radicalen en dat is precies wat je nodig hebt in zo’n situatie.

De beste producten met squalane erin

Wij zette de fijnste beauty producten het wondermiddel erin voor je op een rijtje.

Drunk Elephant F-Balm Electrolyte Waterfacial – €50

Cult Beauty

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane Gezichtsverzorging – €7,95

Douglas

Peter Thomas Roth Oilless Oil™ 100% Purified Squalane Gezichtsolie – €39,14

Amazon

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.