Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion Week 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Street style tijdens Paris Fashion Week: dit zijn de zes grote trends

Paris Fashion Week is in full force. Tot aankomende dinsdag showen grote modehuizen hun nieuwste creaties tijdens de meest toonaangevende modeweek van het seizoen. Maar niet alleen op de catwalks gebeurt het; ook buiten op straat doen wij inspiratie op.

Voor de meer draagbare kijken wij namelijk niet naar de modellen in de shows, maar naar de mensen op straat. PFW duurt nog tot dinsdag 3 oktober. Toch zien we al genoeg street style trends voorbijkomen.

De street style trends van Paris Fashion Week

Waar de shows de trends van volgende zomer tonen, zien we op straat de mode van nu.

Zachtgeel

We hadden het eerder al over de kleuren van dit najaar, waar de zachte ‘sorbettinten’ ook onder vielen. Nu zien we vooral dat zachtgeel favoriet is. Fijn, zo’n zomerse tint in de wintermode.

Givenchy : Outside arrivals - Paris Fashion Week - Womenswear Spring/Summer 2024
Laurent VU/SIPA
Givenchy : Outside arrivals - Paris Fashion Week - Womenswear Spring/Summer 2024
Laurent VU/SIPA

Streepjes

De 80’s blazers komen weer in, maar ook de streepjes uit de jaren tachtig maken een comeback. Als je van een speelse look houdt, dan is deze print perfect.

Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2024.
Jonathan Paciullo/SIPA
PFW
Shutterstock

Grijze muis

Groundbreaking? Niet echt. Toch belooft grijs een trending kleur te worden dit najaar. Stijlicoon Hailey Bieber doet het in Parijs alvast aan ons voor.

Hailey Bieber
ANP
PFW
Jonathan Paciullo/SIPA

See through

Omdat de temperaturen nu echt dalen, gaan we steeds minder bloot gekleed. Toch betekent dat niet dat we geen huid meer laten zien. In de straten van Parijs zien we veel see through items, die op stijlvolle manier gecombineerd worden.

PFW
ANP
PFW
ANP

Knalrood

Knalrood (en dan dus ook echt KNALrood) staat komend seizoen met stipt op een. En dan het liefst in een monochrome outfit, gehuld in de kleur, van top tot teen. Ook tijdens Paris Fashion Week zien we de vurige kleur furore maken.

PFW
ANP
PFW
Jonathan Paciullo/SIPA

Metallic

De chrometrend is nog lang niet voorbij. We zagen ‘m deze zomer overal – maar ook tijdens PFW is de metallictrend nog in full swing. 

PFW
ABACAPRESS.COM
PFW
Marechal Aurore/ABACA

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.