Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 16 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 7 vroege tekenen van een gezonde relatie

Je date al een paar weken fanatiek en je vraagt je af of dit the one voor je is. Na zo’n korte tijd zou je het al kunnen aanvoelen of het goed zit, maar soms kan het ook heel onduidelijk zijn. No worries, wij delen de eerste tekenen van een gezonde relatie met je.

Red flags zijn ook belangrijk om op te letten, maar als je deze tekenen herkent, zit je goed.

Tekenen van een gezonde relatie

In het begin van je relatie kan alles geweldig aanvoelen. Haalt je lover na een aantal weken nog steeds het beste in je naar boven of denk je steeds vaker dat de relatie toch niet zal werken? Wij delen 7 tekenen hoe je een gezonde relatie kunt herkennen.

1. Je sluit een compromis met elkaar

Een relatie bestaat uit twee mensen. Klinkt heel logisch, maar sommige vergeten dit. Een teken van een gezonde relatie is als je samen een compromis kunt sluiten.

2. Je kan jezelf zijn

Op de eerste date is het logisch dat je nerveus bent. Als je na een paar keer je lover gezien te hebben je ontspannen voelt, is dit een goed teken. Het betekent dat je jezelf kunt zijn bij je partner en dat is erg belangrijk voor een gezonde relatie. Als je merkt dat je na een paar maanden je nog steeds niet op je gemak voelt, kan dit een slecht teken zijn.

3. Je hebt er een goed gevoel bij

Dat onderbuikgevoel is niet voor niets belangrijk. Als je voelt dat het goed zit, dan weet je het. Als je je bij je lover op gemak én gelukkig voelt, is dit een positief teken van een gezonde relatie. Heb je een gevoel dat er iets niet klopt? Luister dan naar je gevoel.

4. Je maakt tijd voor elkaar

Tegenwoordig heeft iedereen een druk leven – we get it – maar in een gezonde relatie maak je tijd voor elkaar vrij. Een berichtje of een telefoontje kan veel betekenen, zélfs als je een drukke dag hebt.

5. Je hebt vergelijkbare interesses

Je kunt verschillende interesses hebben én nog steeds een gezonde relatie hebben. Wat een relatie gezond maakt, is om elkaars hobby’s te respecteren. Maar zelfs als jullie het tegenovergestelde zijn, kunnen jullie alsnog dezelfde passies delen. Maak een lijstje met de dingen die jullie beiden leuk vinden.

6. Het gaat niet alleen om seks

Seks is heel leuk allemaal, maar dat is niet de enige reden waarom je in een relatie zit. Andere intieme momenten zoals knuffelen hoort even belangrijk te zijn. Als je merkt dat je partner zich na de seks steeds meteen wilt aankleden en wilt weggaan is dat een red flag.

7. Jullie kunnen goed met elkaar communiceren

Communicatie is key als het gaat om een gezonde relatie. Als je na een paar weken nog steeds moeite hebt met communiceren hoef je je niet meteen zorgen te maken. Je kunt nog aan de communicatie werken samen met je lover.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.