Tessa Ham
Tessa Ham Money 21 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 tekenen dat je nooit rijk zal worden

Hoe heerlijk zou het zijn om je nooit meer zorgen over geld te maken? Om de vrijheid te hebben om alles te doen wat je wil? Rijk worden willen we allemaal wel. Maar neem jij wel de stappen om dit te bereiken?

De kans is groot dat je jezelf tegenhoudt op dit gebied.

Tekenen dat je nooit rijk zal worden

Dit zijn vijf tekenen dat je dit inderdaad doet en waardoor je nooit rijk zal worden.

Je denkt dat rijk worden niet voor jou is weggelegd

Oké, we geloven er niet in dat je rijk wordt zodra je gelooft dat het voor jou mogelijk is. Maar vergis je niet: mindset speelt een grote rol. Veel mensen hebben beperkende gedachten als het om geld gaat. Niet alleen dat rijk worden ze toch niet gaat lukken, maar ook dat ze het niet verdienen om zoveel geld te hebben of dat rijke mensen altijd slecht zijn.

Het resultaat van deze beperkende gedachten is dat je geen actie gaat ondernemen om wél rijk te worden.

Je spaart wat overblijft

Als je constant meer uitgeeft dan je binnenkrijgt, zal je logischerwijs nooit rijk worden. Net als wanneer je spaart wat er aan het einde van de maand over is, in plaats van als je salaris net gestort is.

Pay yourself first, noemen financiële experts dit ook wel. Door elke maand als eerste een bedrag voor jezelf apart te zetten (wellicht zelfs door een automatische afschrijving) zorg je ervoor dat je een steady stroom hebt die je vermogen opbouwt.

Als je geld op je lopende rekening staat, is de verleiding namelijk een stuk groter om het uit te geven dan als het op je spaarrekening staat. Daarom werkt ‘sparen wat overblijft’ vaak niet voor mensen.

Je legt te veel nadruk op sparen

Je moet sparen om vermogen op te bouwen, maar als je het alleen laat bij een paar tientjes hier en daar besparen op je uitgaven, zal je nog niet rijk zijn.

Focus je dus niet alleen op sparen, maar ook op meer verdienen. Niet alleen door die salarisverhoging te onderhandelen, maar ook door meerdere inkomstenstromen te onderzoeken.

Je bent niet begonnen met investeren

Als je maar hard werkt, dan kom je er wel, hebben we altijd geleerd. Maar de waarheid is dat met alleen hard werken je niet per se rijk zal worden. Er is maar één manier om je geld meer geld te laten worden en dat is door het te investeren.

Natuurlijk brengt dit risico’s met zich mee, dus zal je voordat je begint de nodige research moeten doen. Nog niet mee begonnen? Dan is het boek ‘Blondjes Beleggen Beter‘ van Janneke Willemse een goede start.

Je hebt geen financiële doelen

“De nummer één reden waarom de meeste mensen niet krijgen wat ze willen, is omdat ze niet weten wat ze willen”, aldus self-made miljonair T. Harv Eker. Als je niet weet waar je het voor doet, wordt het een stuk moeilijker om het te bereiken. Een concreet financieel doel hebben waar je naartoe kunt werken, is daarom slim.

Een financieel doel hebben is bovendien een win-win: het helpt je niet alleen meer vermogen opbouwen, maar het maakt het proces ook veel leuker. Zie jij jezelf al in je nieuwe huis (met kookeiland natuurlijk) wonen of die mooie reis maken?

Dit moet je dagelijks sparen om miljonair te zijn op je 65e

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.