Julia Schaap
Julia Schaap Lifestyle 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Teleurgesteld in een vriendschap? Zo ga je hiermee om

Een hechte vriendschap is niet vanzelfsprekend. Soms komt vroeg of laat iemands ware aard naar boven, waardoor je erachter komt dat je niet bij elkaar past. Er zitten er twee dingen op: praten of de vriendschap verbreken. Dit kan nogal ongemakkelijk zijn, maar het is nog pijnlijker om een vriendschap te rekken die alleen maar energie kost.

Vriendschappen verbeteren of verbreken hoort ook bij het leven.

Niet alle vriendschappen zijn voor altijd

Vriendschappen komen en gaan. Door verschillende levensfases of idealen kan je op een punt komen waar je erachter komt dat je niet meer bij elkaar past.

Verwacht niet teveel

Door verwachtingen los te laten, raak je minder snel teleurgesteld in een vriendschap. Iedereen ziet een vriendschap anders, waardoor je soms niet op een lijn ligt. Terwijl de een misschien elke week wil afspreken, heeft de ander daar geen behoefte aan. Ook kan het verschil in levensfase een grote rol spelen binnen een vriendschap. Niet iedereen wil elk weekend uit, maar sommige zitten er ook niet op te wachten om hun vrijdagavond op de bank door te brengen. Een vriendschap waarbij je elkaar één keer in de zoveel weken ziet, is ook iets waar je zuinig op moet zijn.

Ga in gesprek

In de beste gevallen verwateren vriendschappen gewoon, waardoor alles helemaal oké is als je elkaar weer tegenkomt. Toch is dit niet altijd het geval en moet je echt met elkaar in gesprek. Vooral als je de vriendschap nog een kans wil geven, is met elkaar in gesprek gaan de enige optie om dit nog tot een succes te brengen. Het is niet makkelijk om het gesprek te beginnen, maar je kan niet verwachten dat iemand weet hoe jij je voelt als je niks zegt. Wie weet komt er een verfrissend gesprek uit en kunnen jullie op goede voet verder gaan.

Kijk eens naar jezelf

Het ligt niet altijd aan de ander als een vriendschap niet lekker verloopt. Misschien heb jij iets verkeerd gedaan, waardoor de ander teleurgesteld is in jou. Wees daarom ook eerlijk naar jezelf. Toch zijn er genoeg gevallen die niet meer te redden zijn, waardoor het beëindigen van de vriendschap de enige oplossing is. Probeer dan wel de klassieker ‘het ligt niet aan jou, maar aan mij’ te vermijden.

Een vriendschap verbreken? Het internet is boos om de ‘HR-ificatie’ van vriendschappen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.