Julia Schaap
Julia Schaap Lifestyle 20 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Druk, druk, druk’: zo zorg jij ervoor dat jouw vriendschappen niet verwateren

Door de drukte van het alledaagse leven vergeet je vaak je sociale contacten bij te houden. Soms verlies je jezelf gewoon even in de chaos, waardoor je vriendschappen op een iets lager pitje komt te staan. Gelukkig bestaan er telefoons, waardoor je met een simpel berichtje makkelijk contact houdt. Toch is dat nét even anders dan elkaar in het echt zien. Wil jij meer tijd vrijmaken om je vriendschappen te onderhouden? Wij hebben een aantal tips, waardoor jouw vriendschap niet doodbloedt.

Want die ‘druk, druk, druk’-vlieger gaat echt niet altijd op.

Zorg dat je er op belangrijke momenten bent

We weten het, soms is het planning-technisch bijna onmogelijk om al je vriendinnen elke week te zien. Zorg ervoor dat je er in ieder geval op belangrijke momenten bij bent. Of het nou verdrietige of vrolijke momenten zijn: alleen je aanwezigheid kan al veel voor een vriendschap betekenen. Als een vriendin je nodig heeft, kan je to-do list wel even wachten. Soms maakt een klein gebaar al een groot verschil. Laat weten dat je aan ze denkt, wens ze succes of vraag hoe dat ene belangrijke gesprek was.

Maak geen dubbele afspraken

Het is een luxe om een grote groep vriendinnen te hebben die het allemaal met elkaar kunnen vinden. Hierdoor ben jij meestal niet de enige die wat minder aanwezig is bij een borrel of etentje. Daarom is het apart plannen van afspraken soms de enige oplossing waardoor je elkaar toch nog spreekt.

Onthoud dan goed dat je afspraken niet dicht op elkaar moet plannen. Als je koffie gaat drinken met die ene vriendin, en gaat lunchen met de ander, kan het gebeuren dat je de tijd uit het oog verliest. De koffieafspraak is zó gezellig, dat je te laat bent voor de lunch. Hierdoor kan een vriendin zich minder belangrijk voelen, wat voor wrijving binnen een vriendschap kan zorgen.

Neem elkaar mee in je dagelijkse leven

Waarom zou je iets alleen doen als het veel gezelliger is om iets samen te doen? Denk aan sporten, nodig je vriendin uit om samen een sportklasje te volgen. Of kook samen een heerlijke maaltijd, eten moeten we immers toch allemaal. Het kan ook juist goed voor een vriendschap zijn om elkaar even met rust te laten, zodat het extra leuk is als je elkaar weer ziet. Zorg er alleen voor dat je je vriendinnen laat zien dat je je best doet voor de vriendschap en het niet alleen van hun kant komt. Als dat zo is, hoef jij je geen zorgen te maken.

Toxic friendship – 6 signalen dat een vriendschap eenzijdig is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.