Anne Smits
Anne Smits Food 5 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Op deze terrassen in Amsterdam drink je de goedkoopste en duurste Aperol Spritz

Het terassenseizoen is weer van start en dat betekent dat we weer gaan genieten van de heerlijkste cocktails, waaronder de Aperol Spritz. De Aperol Spritz bestaat uit een Italiaanse oranje-rode likeur met smaken van onder andere bittere sinaasappel en rabarber. Voor de perfecte spritz meng je deze likeur met prosecco en soda en garneer je ‘m met een schijfje sinaasappel. Wil jij nou weten waar in Amsterdam je dit heerlijke drankje kunt drinken voor de beste prijs? Wij zetten voor jou op een rijtje waar je ‘m vooral wél moet drinken en waar de Spritz toch iets te duur is.

Wil je zelf thuis aan de slag met een cocktailshaker? Dit zijn de lekkerste en makkelijkste cocktailrecepten.

Zin in een Aperol Spritz op het terras in Amsterdam? Dit zijn de goedkoopste en duurste terrassen

Is Amsterdam jouw home town of heb je een dagje Amsterdam ingepland en kan je niet wachten om een heerlijke Spritz om het terras te drinken? Dan kan je hier allemaal terecht.

Pilsvogel De Pijp – €7,50

Bij het café Pilsvogel betaal je maar €7,50 voor een heerlijke Aperol Spritz. Je vindt Pilsvogel op het Gerard Douplein met een heerlijk ruim terras waar het binnen in de avond ook nog eens heel gezellig wordt met muziek. Het kan hier vrij druk zijn, dus vergeet niet te reserveren.

De Tulp De Pijp – €8,50

Zit Pilsvogel vol? Dan loop je iets verder door van het Gerard Douplein naar het Marie Heinekenplein. Daar zit restaurant de Tulp met een ruim terras én ook nog in de zon. Je drinkt hier een Aperol Spritz voor een eurotje meer, namelijk voor €8,50.

De Groene Vlinder De Pijp – €9,50

Als het zonnetje schijnt kan het nog wel eens behoorlijk druk zijn op het Marie Heinekenplein. Loop terug richting Pilsvogel en iets verder door richting de Albert Cuypmarkt en je komt Café De Groene Vlinder tegen. Je betaalt hier weer een euro meer voor een Spritz, namelijk €9,50.

Stroom De Pijp – €9,50

Een stukje zuidelijker, maar nog wel in De Pijp zit Stroom. Met een aantal picknicktafels hebben ook zij een terras die gedurende de hele dag in de zon staat. Net als bij De Groene Vlinder betaal je hier €9,50 voor een Aperol Spritz.

Herengracht Centrum – €9,50

Ben je in het centrum? Dan kan het vinden van een leuk, niet-toeristisch terras nog wel eens lastig zijn. Aan de Herengracht zit Restaurant Herengracht met een ruim terras én een binnentuin. Ook bij Herengracht staat de Aperol Spritz op de kaart voor €9,50.

Louie Louie Oost – €9,95

Ben je op zoek naar een verfrissende Spritz in Oost? Dan kan je terecht bij het heerlijke terras van Louie Louie. Je betaalt hier wel bijna een tientje voor een Spritz.

Lolita De Pijp – €11,00

De verliezer van dit rijtje is Brasserie Lolita in De Pijp. Zij vragen maar liefst €11,00 voor een Aperol Spritz. Lolita is daarentegen een erg leuke tent waar je heerlijk kunt eten. Dus mocht jou de prijs van een Aperol Spritz niet zoveel uitmaken, dan is Lolita alsnog een aanrader.

Even rustig aan doen met je geld? Deze date-ideeën zijn origineel en budgetproof

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.