Anne Smits
Anne Smits Food 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je volgens de Italianen geen cappuccino na 12:00 uur mag drinken

De Italianen hebben nogal hun eigen regels als het aankomt op eten en drinken. Zo rol je spaghetti om je vork en gebruik je hierbij geen mes, en ook geen lepel. Ook strooi je geen Parmezaanse kaas over een pasta met vis en de bekende regel: je drinkt absoluut geen cappuccino na 12:00 uur. Maar waarom mag dat eigenlijk niet volgens de Italianen? Chiara Cappellano legt het uit in een TikTok.

En met een havercappuccino moet je helemaal niet aankomen.

Dit is waarom je volgens de Italianen geen cappuccino na 12:00 uur mag drinken

Heb jij dit voorjaar of deze zomer een tripje naar Italië geboekt? Dan raden wij je aan om de Italiaanse regels wat betreft eten en drinken even goed onder de knie te krijgen. Eén daarvan gaat over de voorwaarden van het drinken van een cappuccino. Hoe het precies zit, lees je hier.

Geen cappuccino bij de lunch

Voor Italianen is het gebruikelijk om alleen een cappuccino te drinken tot 12:00 uur ‘s middags. TikTokker en eigenares van de Italiaanse delicatessenwinkel Il Tartufo in Delft, geeft eindelijk antwoord op de vraag waarom dit precies zo is. In haar TikTok legt ze samen met haar Italiaanse vader uit dat je maag in de ochtend makkelijk een cappuccino kan verteren.

Zodra je op de Italiaanse manier luncht, met onder andere pasta’s en andere zware Italiaanse lunchgerechten, kan je maag de combinatie van de lunch en de warme melk van een cappuccino niet verteren. Kortom: het is volgens de Italianen niet goed voor de spijsvertering om na het middaguur nog een cappuccino te drinken. De Italianen pakken veel liever een glas wijn bij hun lunch.

@chiaracappellano

Antwoorden op @Kelly Hofsommer waarom geen Cappuccino na 12.00? ☕️ het is ook gewoon stukje cultuur dat elke Italiaan er van walgt hahaha #cappuccino #italiandads

♬ origineel geluid – Chiara Cappellano

Strafprijs voor een cappuccino in de avond

Het is volgens Chiara en haar vader zelfs zo not done om in de avond een cappuccino te drinken, dat de prijs voor een cappuccino bij Il Tartufo overdag €2,95 is en in de avond €5,00. Door middel van een strafprijs hopen ze zo dat Nederlanders de Italiaanse eet- en drinknormen zullen volgen.

 

@chiaracappellano

☕️STRAF Cappuccino na 12:00 hahahahhaa papa is zoooo erg🤡❤️ #italiandadsbelike #iltartufodelft #cappuccinotime

♬ Che La Luna – Louis Prima with Sam Butera & The Witnesses

De koffiecultuur in Italië

Niet alleen bestaan er regels rondom het drinken van een cappuccino. Ook hebben de Italianen hun gedachten uitgelaten over andere koffies. Zo heet een espresso geen espresso in Italië, maar een caffè. Een caffè is één hele sterke slok koffie. Liever iets minder sterks? Dan kan je een caffè Americano bestellen. Ook goed om te weten: zodra je een koffie bestelt in een bar in Italië, drink je deze vervolgens staand aan de bar. Verder moet je vooral doen waar je zelf zin in hebt. Maar mocht dat tegen de Italiaanse regels ingaan, dan moet je niet opkijken wanneer je gek aangekeken wordt.

Havercappucinno? Volgens TikTok is havermelk toch niet zo gezond

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.