Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Tess (19): ‘Mijn stiefmoeder wil dat mijn vader de helft van zijn voor mij gespaarde collegegeld aan haar dochter geeft’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL iedere week een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze keer lees je het verhaal van Tess* (19).

“Mijn stiefmoeder wil dat mijn vader de helft van zijn voor mij gespaarde collegegeld aan haar dochter geeft”

“Toen ik nog maar 5 jaar oud was overleed mijn moeder aan kanker. Dit was een hele zware periode voor mij en mijn vader, maar we zijn door deze gebeurtenis wel ontzettend close geworden. Een paar jaar later kwam mijn vader een nieuwe vrouw tegen, waarmee hij nu al 8 jaar getrouwd is. Zij had al een dochter en samen vormden we vanaf dat moment een familie. Ik kan het redelijk goed vinden met mijn stiefzus en stiefmoeder. Ze zijn beiden erg aardig, maar net als in elk gezin hebben ook wij wel eens ruzie met elkaar. Dat hoort er nou eenmaal bij.

Toch hadden die simpele meningsverschillen mij niet kunnen voorbereiden op de ruzie die we nu hebben. Mijn stiefmoeder wil namelijk dat mijn vader het geld dat hij voor mijn studie apart heeft gezet voor de helft aan haar dochter geeft en ik ben het daar absoluut niet mee eens.”

Senna (20): ‘Ik poepte in mijn broek om een man met slechte intenties af te schudden’

Geldzaken

“Mijn vader heeft jaren en jaren gespaard voor mijn collegegeld en dat is niet eens het ergste. Het geld dat hij apart heeft gezet is namelijk een combinatie van zijn spaargeld en geld dat de ouders van mijn overleden moeder voor mij bij elkaar hebben gelegd. Er zit dus ook een bepaalde sentimentele waarde aan het geld. Ik ben van plan om volgend jaar te beginnen met een particuliere studie en daar zitten flink wat kosten aan verboden. Ik kan het geld dus meer dan goed gebruiken.

De vader van mijn stiefzus is nooit erg betrokken geweest in haar leven, maar heeft wel altijd beloofd om geld te sparen zodat ze kan gaan studeren. Door deze situatie heeft mijn vader al die jaren alleen voor mij collegegeld gespaard, maar ze zijn er kort geleden achter gekomen dat de vader van mijn stiefzus het geld allemaal zelf heeft uitgegeven. Deze situatie heeft voor een flinke ruzie in mijn gezin gezorgd, maar ik vind niet dat ik het geld dat voor mij bedoeld is hoef te delen.”

Julie (21): ‘Mijn ouders betalen alles voor mijn broer, terwijl ik hard moet werken’

*De naam Tess is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.