Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 13 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

THE BUTCHER: de plek voor steengoede burgers en cocktails aan de bar

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Dit weekend was het een oude klassieker in een nieuw jasje, namelijk THE BUTCHER.

Wie van burgers houdt, die kent THE BUTCHER al jaren. Naast de vestiging op de iconische Albert Cuypstraat, hebben ze ook een stand in de Foodhallen en natuurlijk The Butcher Social Club.

THE BUTCHER Albert Cuyp 2.0

In 2012 schudde THE BUTCHER Amsterdam op met zijn eerste locatie van een high end burger bar, die niet alleen bekend staat om zijn ‘best bloody burgers’, maar ook om het geheime ‘speak easy’ concept dat vele jaren op deze bijzondere plek verborgen lag.

Nu, elf jaar later, was het tijd voor vernieuwing. De zaak werd verbouwd en niemand minder dan Selwyn Senatori zorgde voor wat in your face kunst op de muren. Zijn spraakmakende graffiti-kunst, vol humor en ondeugd, geeft THE BUTCHER een uniek karakter. De iconische Delfts blauwe tegels sieren de ruimte met treffende quotes, terwijl ze knipogen naar degenen die THE BUTCHER bezoeken op speelse wijze zijn verwerkt. Kortom: tijdens het eten van je burger kijk je je ogen uit.

Wij gingen langs voor een burger en een cocktail

Op zaterdagavond 19:00 stapten wij aan de Albert Cuyp-zijde bij THE BUTCHER naar binnen voor een heerlijk avondmaal. ‘Comford food op hoog niveau’ is hoe wij de zaak het liefst omschrijven.

Dat de zaak een make-over heeft gekregen, doet ook veel met de sfeer. Nadat we plaats hebben genomen, starten we met een feestelijke cocktail. We kozen de ‘Gold Member’: een verfijndere versie van de fris-zoete Pornstar Martini.

NSMBL 1 - 2023-12-13T143041.944
NSMBL

Toen was het tijd om een burger te kiezen uit een lange lijst met opties. THE BUTCHER staat bekend om hun sappige burgers van de beste kwaliteit Aberdeen Angus beef. Maar toen zagen wij opeens twee knappe kipburgers voorbijgaan en switchten we ter plekke van keuze. We gingen voor The Crazy Chick en The Hot Chick. Vooral de Crazy Chick met basilicummayonaise (in combinatie met het zachte brioche-brood en gegrilde uien) viel erg in de smaak.

Good to know: ook als vegetariër kun je bij THE BUTCHER terecht. Er staan verschillende plantaardige burgers op het menu. 

The Butcher
The Butcher

De drankjes: klassieke cocktails met een eigen twist

Standaard cocktails worden op een unieke manier gecreëerd en geserveerd, wat een extra dimensie toevoegt aan een bezoekje aan THE BUTCHER. Met creaties als de Butcher’s Mule, Roasted Pigeon en Sassy Cow, wordt de eetervaring compleet gemaakt.

Wij gingen voor de Gold Member en Butcher’s Mule. Mocht je twijfelen, dan zijn dit twee cocktails die je gemakkelijk kan bestellen. Beide erg lekker en fris.

cocktails The Butcher
The Butcher

Conclusie: hier wil jij je weekend starten of eindigen

Wil je uitpakken? Dat kan. Wil je lekker, maar snel eten? Dat kan ook. Een bezoekje aan THE BUTCHER kan altijd. Door de ligging in de gezellige Pijp is het de perfecte plek om een goede bodem te leggen voor een avondje stappen – en alvast een cocktail te drinken om in de stemming te komen. Maar ook op zondag is dit dé plek om je kater te bestrijden met een dikke burger (die overigens ook prima te betalen is) en een lekker drankje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.