Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 18 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Heb jij The Menu gezien? Dan heb je deze verborgen signalen waarschijnlijk gemist

Sinds The Menu te zien is, is heel TikTok in de ban van deze film. Wij keken ‘m dit weekend zelf en we geven eerlijk toe: we snappen de hype. Ondanks dat we eigenlijk al zo’n 60% van de film op TikTok zagen, hadden we niet verwacht dat de film zó verknipt zou zijn. De oplettende kijker ziet al heel wat signalen voor dissaster, heb jij ze ook gezien?

Er komen SPOILERS aan! Als je de film nog niet hebt gezien, stop dan met lezen.

Dit zijn de 5 verborgen signalen in The Menu 

Hoewel er over veel details is nagedacht, zijn er ook een aantal dingen die in onze ogen niet logisch zijn. Hoe kan het dat de gasten met minimale tegenstribbeling hun lot accepteren? Waarom is Julian Slowik zo geworden? Waarom maakt Tyler foto’s van het eten terwijl hij weet dat jij dood gaat? Zoveel vragen.

On the other side: oplettende kijkers spotten details die het verhaal van The Menu verklaren. Wij hadden ze niet gezien, maar snappen de film hierdoor des te beter.

1. Lillian Bloom rookt en daarom heeft de chef zo’n hekel aan haar

Er is een theorie gaande die verklaart waarom chef Julian Slowik zo’n hekel heeft aan recensent Lillian Bloom. De film start met Margot die een sigaret opsteekt, waarna Tyler haar geïrriteerd vraagt daarmee te stoppen. Roken zou namelijk je smaakpalet verpesten en daardoor kun je de gerechten minder waarderen. Later in de film zien we Lillian Bloom een sigaret opsteken. Is dit de reden dat Julian Slowik haar niet respecteert als recensent? Could be. 

2. Restaurant Tantalus

Als je goed kijkt, zie je in de kamer van de chef een krantenknipsel hangen waarin staat dat hij bij een restaurant genaamd Tantalus werkte. Tantalus is een personage in een Griekse mythe die mensen thuis ontving en ze het vlees van zijn eigen zoon voerde. Wanneer de goden daarachter kwamen vervloekten ze hem, zodat hij altijd honger en dorst zou hebben, maar nooit deze behoeften kon bevredigen. Net als de Tantalus, heeft de chef zijn liefde voor eten en drinken verloren.

@lifeofdevint

The Menu Movie Facts Part 4 @hbomax @searchlightpics #themenu #themenumovie #anyataylorjoy #nicholashoult #ralphfiennes #johnleguizamo #movie #movies #moviescene #moviescenes #behindthescenes #easteregg #eastereggs #lifeofdevintmoviefacts

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

3. Verwijzing naar Gordon Ramsay

Wanneer de chef aan het oudere koppel of ze één gerecht van hun vorige bezoekjes kunnen opnoemen, noemt hij Richard een ‘donkey’. Iedereen die weleens naar de programma’s van Gordon Ramsay heeft gekeken, weet dat jij koks zo noemt als hij boos is.

4. De geiten voorspellen het einde van de film

Wanneer de rondleiding op het eiland eindigt, zien we dat er twee geiten voorop lopen wanneer de gasten het restaurant betreden. Vanaf dit moment hadden we het einde van de film kunnen weten: geiten worden namelijk vaak gebruikt om levend vee naar het slachthuis te brengen.

5. Verschillende gasten die de chef zijn passie voor eten lieten verliezen

Een theorie van TikTokker @alkiiwii: de gasten in het restaurant staan allemaal voor een categorie ondankbare en onverzadigbare consumenten, waardoor chef Julian Slowik zijn passie voor eten verloor.

@alkiiwii

🚨 Spoiler Alert #greenscreen #themenu #themenumovie #anyajoytaylor #themenu2022 #themenufilm #moviesexplained #explained #filmanalysis #movieanalysis #tvanalysis

♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

The Menu draait nu in de bioscopen en is te zien op Disney+. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.