Emma Toussain
Emma Toussain Shopping 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Winters, stijlvol én goed voor de planeet: The North Face lanceert de ‘Circular Design’-collectie

In de maand oktober kijken wij altijd naar onze gardarobe en besluiten we dat het tijd is om de zomerkleding op te bergen en alle herfst-en winterkleding uit de kast te halen. Daarnaast is het de perfecte tijd om een aantal nieuwe items aan te schaffen zodat jij weer stijlvol en warm de winter doorkomt. Nu kan je natuurlijk als een gek gaan kopen, maar het is belangrijker dat jij een aantal fijne items in je kast hebt hangen die je vaak aan kunt doen.

Een volle kast is leuk, maar zeg nou zelf, hoe vaak draag je álles? Niet dus. Een beetje duurzamer bezig zijn is helemaal niet zo gek – je kunt lekker thriften of op zoek gaan naar merken die zich ook bezighouden met dit onderwerp. The North Face is zo’n merk en wij zijn ontzettend fan van hun winterassortiment, maar de nieuwste collectie is wel heel speciaal.

Op zoek naar een winterjas? Kijk dan bij The North Face

The North Face lanceerde begin deze maand de ‘Circular Design’-collectie, met als doel onze planeet te beschermen. Of in elk geval haar steentje bij te dragen aan het grote probleem wat vervuiling heet. Elk onderdeel van de collectie is zorgvuldig uitgekozen, zodat je kleding aan het einde van zijn ‘reis’ gemakkelijk kan worden gerecycled. Elke seconde wordt er ergens op aarde een hoeveelheid textiel gelijk aan een vrachtwagenlading verbrand. Dit betekent dat 87 procent van het materiaal dat wordt gebruikt om kleding te maken, eindigt als afval. En dat kan natuurlijk echt niet.

You recycle? That’s so cool

De Circular Design-collectie maakt deel uit van de ‘It’s More Than A Jacket’-campagne. Binnen deze campagne belichamen de collecties het idee dat we onze planeet moeten beschermen en dat in elk kledingstuk (naast de draden) een verhaal verweven zit. Het is zonde als alles op de brandstapel belandt; we kunnen onze kleding beter laten recyclen of een tweede leven geven. Toch? Daarnaast is de collectie ook nog eens precies wat we zoeken tijdens de warme winterdagen; comfy, stijlvol én warm.

Als een kledingitem zijn ‘einde’ heeft bereikt, heeft The North Face een eenvoudige oplossing voor om gebruikte kleding (en oh, schoenen!) te recyclen. Met het Clothes The Loop-programma kunnen consumenten kleding en schoenen van elk merk en in elke staat laten recyclen door ze in de winkel af te geven – how cool?!!!! Geen excuses meer; hup aan de recyle jij.

Benieuwd naar de items? We zetten er een aantal op een rijtje. Voor de hele collectie kan je natuurlijk het beste naar de website van The North Face gaan.

The North Face
The North Face
The North Face
The North Face

7 tips om je garderobe een detox te geven (en het is goed voor je mentale gezondheid)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.