Josephine van Bonzel
Josephine van Bonzel Beauty 12 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste vitamine C serums op dit moment

Wellicht associeer je vitamine C eerder aan de vitamine die je beschermt tegen opkomende verkoudheden, maar het is ook een onmisbare vitamine voor in jouw skincare routine. Het serum wordt gebruikt om tekenen van veroudering of verkleuring van de huid te vertragen of zelfs tegen te gaan. Hier lees je welke 5 vitamine C serums op de redactie als beste uit de test kwamen, maar ook hoe en wanneer je het gebruikt.

Tip 1: zoek naar een serum die 10% tot 20% vitamine C bevat. Minder dan 10% is niet zo effectief en meer dan 20% kan juist weer huidirritatie veroorzaken.

Tip 2: de verpakking waar het vitamine C serum in zit is heel belangrijk. Door te veel licht en warmte wordt het vitamine C serum minder effectief. Zoek daarom naar flesjes die wat donkerder zijn zijn én goed dicht kunnen, want als er lucht bij komt, verliest de vitamine C zijn optimale werking.

Waar dient een vitamine C serum voor?

De antioxidant vitamine C in een serum zorgt voor een jeugdige en frisse uitstraling. Het serum wordt door dermatologen sterk aangeraden vanwege de vele voordelen die het heeft. Een groot voordeel van deze wonderlijke vitamine-soort is dat het schade voorkomt die veroorzaakt wordt door vrije radicalen, denk bijvoorbeeld aan UV-stralen. Andere voordelen zijn de invloed die het heeft op de stimulatie van collageen en het verstevigende effect.

Er zijn verschillende vormen van vitamine C te vinden in serums. Eén van de populairste is L-ascorbinezuur. L-ascorbinezuur dringt dieper door in de huid dan andere vormen, waardoor het de huidlagen beter kan bereiken. Een andere populaire vorm is Tetrahexyldecylascorbaat: dit zorgt ervoor dat eventuele verkleuringen van de huid worden tegengegaan of verdwijnen.

Hoe pas je het toe in je skincare?

Welk vitamine C serum je ook kiest, het is aan te raden om het dagelijks aan te brengen. Daarbij is het handig om het ‘s ochtends aan te brengen, zodat de bescherming tegen UV-stralen maximaal benut wordt. Je brengt het vitamine C serum aan op een gereinigde huid en áltijd voordat je een moisturizer of (zonnebrand)crème op je gezicht smeert.

De 5 beste vitamine C serums

1. Sunday Riley C.E.O. 15% vitamin C Brightening Serum

Door de sterke en zeer stabiele vitamine C (THD-ascorbaat), heeft deze formule een geconcentreerde en oppeppende werking van antioxidanten. Het verheldert en egaliseert de huid door pigmentvlekken te verminderen, terwijl de huid wordt gekalmeerd en verstevigd. Deze huidredder vermindert ook de zichtbaarheid van vergrote poriën. Dit serum kost €85,- (30ml) en koop je o.a. bij Skins.

De 5 beste vitamine C serums op dit moment
Foto: Sunday Riley

2. Paula’s Choice C15 Super Booster

Dit serum is een booster met 15% pure vitamine C + vitamine E en ferulinezuur, verrijkt met ergothioneïne en peptiden. Het verheldert de huid en voorkomt de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes. Het serum kost €59,00 en is te koop via de officiële Paula’s Choice website.

De 5 beste vitamine C serums op dit moment
Paula’s Choice

3. VitaSkin Vitamine C Collagen Boosting Serum

De VitaSkin Vitamin C Collagen Boosting Serum is rijk aan natuurlijke ingrediënten die je huid steviger maken en fijne lijntjes helpen verminderen. Het is verrijkt met omega-oliën uit kiwizaadolie, duindoornolie en zoete-sinaasappelolie. VitaSkin Vitamin C Collagen Boosting Serum is 99% natuurlijk en 100% vegan. Het serum kost (30ml) €19,99 en is te koop bij o.a. Holland & Barrett.

De 5 beste vitamine C serums op dit moment
VitaSkin

4. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Dit serum heeft een verlichtende werking met gestabiliseerd vitamine C derivaat met 12% stabiele ascorbyl-glucoside. Het bestrijdt slapheid van de huis, oneven kleuren en ouderdomstekenen. Ascorbyl Glucoside Solution 12% kost (30ml) €18,95 en koop je o.a. bij Douglas.

De 5 beste vitamine C serums op dit moment
The Ordinary

5. La Roche-Posay Pure Vitamine C10 serum

La Roche-Posay Pure Vitamine C10 Serum is een krachtig en hydraterend serum. Het is extra geconcentreerd om huidproblemen gericht aan te pakken. Met lichte, snel-absorberende textuur en fluweelachtige, niet-vettige finish. Het serum kost €45,50 en is o.a. te koop bij deonlinedrogist.nl

De 5 beste vitamine C serums op dit moment
La Roche-Posay

Je lichaam vraagt ‘s zomers om andere vitaminen: deze heb je nodig

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.