Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Tomato Girl Summer’ is de nieuwe aesthetic die deze zomer TikTok overneemt

Geef TikTok een week en er is een nieuwe aesthetic geboren. Hoewel superspecifieke stijlen niet nieuw zijn voor de app, heeft de nieuwste vibe een nogal onverwachte naam: Tomato girl summer. Wij leggen uit wat deze kersverse esthetiek inhoudt.

We kennen allemaal het spreekwoord ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’. Maar dat is niet wat bedoeld wordt met deze trend.

TikTok’s nieuwe aesthetic: Tomato Girl Summer

We hebben al veel aesthics zien komen en gaan. Van coastal grandma tot balletcore, en van barbiecore tot de quiet luxury trend. Nu is er een nieuwe, zeer specifieke, trend die de vibe van deze zomer denkt te voorspellen. Maak je klaar voor een ‘Tomato Girl Summer’.

De aesthetic laat zich inspireren door het leven in Mediterrane gebieden. De naam ‘Tomato Girl Summer’ is geïnspireerd op “Hot Girl Summer” van Megan Thee Stallion en combineert dit met de aantrekkingskracht van Gen Z voor hyperspecifieke, locatiegeïnspireerde esthetiek.

@xobexstudio

Replying to @N 🍅🧺💌 #fashiontok #tomatogirl #summeraesthetic #moodboard #hiddengems

♬ Somethin’ Stupid – Frank Sinatra & Nancy Sinatra

Hoe ziet een Tomato Girl eruit?

De naam verklaart de look. Het uiterlijk van de Tomato Girl is namelijk geïnspireerd door de looks van vrouwen uit Mediterrane gebieden, waar gerechten met tomaat centraal staan. Denk de Amalfi-kust, de stranden van Santorini of de straten van Barcelona. Je begrijpt, Tomato Girl Summer is nogal een breed begrip.

Zoals de naam al weggeeft, staat rood centraal in het kleurenpalet van het tomatenmeisje. De andere belangrijke kleuren zijn neutrale tinten, vooral wit, bruin en zwart. Voeg daar groene tinten (die je in een tuin vindt) en blauwtinten (die je op het strand of in keramiek vindt) aan toe en je bent helemaal on trend.

@paffer

Tomato girl 🍅: hot or not? #tomatogirls #tomatogirlaesthetic #europecore #mediterraneanstyle #mediterraneansummer #eurosummer2023

♬ Originalton – Kati

Maar naast hoe ze eruit ziet, gaat het ook vooral om wat de Tomato Girl doet. Ze ligt op het strand, loopt door de natuur, leest een boek bij een pittoresk café of bekijkt de zonsondergang. En heel belangrijk: ze smeert zich vaak in met SPF. Tomato Girlies weten namelijk hoe belangrijk dat is.

@pinterest

It’s officially tomato girl summer and we could not be more thrilled about it 🍅🫒🦐🍋🦪 #Pinterest

♬ original sound – 💓

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.