Jana Witteman
Jana Witteman Money 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze TikTok-challenge spaar je 1378 euro in het nieuwe jaar

Als je een beetje competitief bent aangelegd, dan ken je dit gevoel zeker: je maakt van alles het liefst een wedstrijd. Ben je tegelijkertijd nou (extreem) slecht in sparen? Dan is deze TikTok-challenge ab-so-luut het proberen waard. Tijd om de spaarrekening in 2023 te spekken met ruim 1300 euro. En eerlijk, wie zegt daar nu ‘nee’ tegen?

Hoewel je natuurlijk op iedere willekeurige dag van het jaar kunt beginnen met je goede voornemens, is 1 januari 2023 datum dé uitgelezen datum om het roer om te gooien. En met alle stijgende kosten, schiet sparen er misschien snel bij in. Gelukkig heb je voor deze spaaruitdaging niet veel nodig, behalve een goede dosis doorzettingsvermogen, een vel papier en een spaarpot (of een bankrekening, natuurlijk).

Nieuwsgierig naar deze challenge? Zo ga je te werk

Om even een open deur in te trappen: een jaar heeft 52 weken. Dat is je uitgangspunt voor deze TikTok-challenge. Tijdens deze spaaruitdaging zet je namelijk iedere week van het jaar een bedrag opzij, waardoor je uiteindelijk dus meer dan 1300 euro apart hebt gezet. Om de lat niet meteen super hoog te leggen, begin je in week één met 1 euro als spaarbedrag.

Vervolgens tel je daar twee euro bij op, en dat is je nieuwe spaarbedrag. In week twee spaar je dan dus 3 euro. Vervolgens tel je daar weer drie euro bij op, en spaar je 6 euro in week drie. Dan komt er – je raadt het waarschijnlijk al – 4 euro bovenop je spaarbedrag en bespaar je in week vier dus 10 euro. Liever zelf kijken hoe deze challenge werkt? De video hieronder legt het haarfijn uit.

 

@iamherstationary

This is a perfect beginner challenge #52weekchallenge #savingchallenges #howtosavemoney2022

♬ Treat Me – Chlöe

Wekelijks wordt je spaarbedrag dus íéts groter. Voor je het weet is het december 2023 en spaar je in week 50 dus 50 euro bovenop je spaarsaldo van 1225 euro in week 49. Dan is het einde bijna in zicht en kun je je spaarchallenge afsluiten met een lekker spaarbedrag van 1378 euro. Count me in. En, doe jij ook mee met deze challenge in 2023?

December te duur? Met deze 5 spaartips kom je de feestmaand door

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.