Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 21 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe TikTok trend daagt je uit om alléén lippenstift te gebruiken (dus ook als foundation)

We love TikTok, echt waar. Soms komen er geniale tips voorbij, zoals deze beautyproducten die viral gingen en het echt waard zijn. Maar soms zien we video’s voorbij komen waar we onze bedenkingen bij hebben. Zoals deze nieuwe trend, die je uitdaagt om alleen lippenstift te gebruiken. En dat voor een full face of make-up.

En ja, dat betekent ook lippenstift als foundation én als wenkbrauw-potlood. Kan dit überhaupt goed gaan?

TikTok trend: alleen lippenstift als make-up

Het korte antwoord op die vraag: nee, dat kan eigenlijk niet goed gaan. Verschillende TikTok-gebruikers wagen zich aan deze nieuwe trend, en het verrast je vast niet dat er bij niemand een amazing resultaat naar voren komt.

Lippenstift als contour gebruiken, we krijgen al kippenvel bij de gedachte. Deze plakkerige substantie is gewoon niet geschikt daarvoor – maar dat betekent wel dat de video’s ontzettend leuk zijn om te kijken.

Check it out

Onze favoriete transformatie, is die van Helin Doski. Op haar TikTok-account @helinndoski heeft ze 1,3 miljoen volgers en op dit moment al 50 miljoen likes. Als je haar pagina bekijkt, zie je dat ze niet vies is van een make-up challenge hier en daar (zoals: je make-up blenden met een mashmallow, hoe verzin je het?)

@helinndoski

Reply to @rouje_ full face of makeup using ONLY lipstick?! #makeup #foryoupage

♬ original sound – Helin Doski

Helin start zelfverzekerd, maar komt daar al snel van terug. De video stopt helaas was abrupt, maar gelukkig komt er al snel een tweede video online.

@helinndoski

Reply to @anjali_.21 i did NOT expect it to turn out like that 😅😅 #makeup #makeupchallenge

♬ original sound – Helin Doski

En oké, hier cheat ze een beetje. Ze geeft namelijk toe dat ze voor veel te donkere kleuren is gegaan, en dus gebruikt ze foundation om haar gezicht weer iets meer… neutraal te maken. Vervolgens pakt ze toch de lippenstift er weer bij, en gebruikt ze dit voor haar ogen, wenkbrauwen en om haar gezicht te highlighten.

Of wij het ook gaan proberen? Nou… dat zie je binnenkort misschien terug op ons TikTok account. Volg je NSMBL al op TikTok? Er komen toffe dingen aan, dus mis het niet! En volg ons ook meteen op YouTube voor meer video’s. Vinden we leuk.

Teen Vogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.