Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 21 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je weten: 6 onmisbare ingrediënten in jouw skincare routine

Zo’n drie weken geleden ben ik begonnen met een skincare-routine. Daarvoor deed ik wel eens een (te vette) creme op, maar echt elke ochtend én avond met mijn gezicht bezig zijn? Nee, daar had ik geen zin in. Drie weken geleden maakte ik dus die switch, en mijn huid is in een korte tijd zó verbeterd. Bizar om te zien hoeveel goede skincare met je huid kan doen.

En daarom ging ik op zoek: wat zijn nu echt dé must have ingrediënten in je skincare? Handig voor mij om te weten, maar ook voor jou, als je ook wilt beginnen met het écht goed verzorgen van jouw huid.

De onderstaande zes ingrediënten staken er met kop en schouders bovenuit.

6 beste ingrediënten in skincare

1. Zonnebrand

Oké, we cheaten meteen een beetje wat technisch gezien is zonnebrand geen skincare ingrediënt, maar het is wel de belangrijkste stap om huidveroudering en pigmentvlekken tegen te gaan. Daarnaast ben je altijd beschermd tegen de zon, wat verbranden (en in een later stadium zelfs huidkanker) kan voorkomen. Smeer daarom altijd zonnebrand. Ook in de winter, of op dagen dat je het huis bijna niet uit gaat.

2. Retinol

Retinol staat bekend om zijn krachtige werking op collageen. Retinol helpt om de hoeveelheid collageenafbraak als gevolg van blootstelling aan de zon te verminderen, én het stimuleert de productie van nieuw collageen. Kortom: je krijgt er een egale, stralende huid van.

3. Hyaluron

Een van de laatste trends op gebied van skincare is hyaluron, of hyaluron zuur. Dit ingrediënt zorgt voor een gehydrateerde huid en gaat fijne rimpels en lijntjes tegen.

4. Niacinamide

Het is een hele mond vol: niacinamide. Deze vorm van vitamine B3 voorkomt rimpelvorming, vermindert donkere vlekjes die gerelateerd zijn aan Uv-straling, en zorgt voor een gehydrateerde, stralende huid.

5. Vitamine C

Vitamine C is één van de meest onderzochte ingrediënten in huidverzorging dat daadwerkelijk positieve effecten heeft op de huid. Het zorgt ervoor dat de huid stevig en glad blijft, gaat huidveroudering tegen en kan zelfs helpen als je last hebt van acne of pigmentvlekken.

6. Vitamine E

Naast vitamine C is ook vitamine E een toppertje voor jouw huid. Deze vitamine absorbeert namelijk UV-stralen, waardoor je beter beschermd bent tegen zonlicht.

Meer skincare tips? Dit ingrediënt gaat je helpen als je snel last hebt van een geïrriteerde huid.

Het grote verschil tussen Koreaanse skincare en Europese skincare (en waarom de eerste beter is)

Greatist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.