Anne Smits
Anne Smits Fashion 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Volgens deze TikTok kan je beter niet meer op zoek gaan naar een vintage Levi’s 501

De perfecte jeans: het lijkt soms een onmogelijke zoektocht. Zit hij goed bij je heupen, dan staat hij wagenwijd open bij de taille. En neem je een maatje kleiner dan komt die jeans amper je kuiten over. Vintage spijkerbroeken worden steeds populairder, aangezien deze natuurlijk een stuk betaalbaarder zijn dan een gloednieuwe. De vintage Levi’s 501 is dé broek onder de spijkerbroeken. Maar volgens deze TikTok moet je de zoektocht naar die perfecte vintage 501 loslaten en dit is waarom.

Dames opgelet: met deze tip vind jij die perfecte jeans

Op zoek naar een vintage 501? Volgens deze TikTok kan je deze droom beter loslaten

De Levi’s 501: hij bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar. Veel vrouwen zweren bij deze jeans, and we get it. Maar voor veel vrouwen is dit model spijkerbroek niet geschikt. Kay, eigenaresse van de vintagewinkel Bloesem Vintage, legt uit waarom.

Beter geen 501 met dit figuur

In de TikTok-video vertelt Kay dat een Levi’s 501 eigenlijk alleen goed past bij dames met weinig heupen en nauwelijks een taille. Nu weten we natuurlijk allemaal dat elke vrouw een andere bouw heeft en dat deze jeans dus eigenlijk niet voor elk figuur geschikt is. Heb jij dus wat vollere heupen en een smalle taille? Dan kan je de 501 beter links laten liggen.

Tips voor die perfecte vintage broek

Ben je alsnog op zoek naar die perfecte vintage jeans die jou als gegoten zit? In plaats van op zoek te gaan naar een 501 kan je volgens Kay beter op zoek gaan naar een andere vintage spijkerbroek van 100% katoen. Laat deze vervolgens door een kleermaker voor een paar tientjes perfect op maat maken. Een tip voor de lange dames onder ons: ga op zoek naar een heren jeans zodat hij extra lang valt.

Waar vind je ‘m?

Waar kan je nu het beste op zoek gaan naar een vintage jeans? Veel vintage winkels sorteren hun kleding waardoor alle jeans makkelijk bij elkaar hangen. Hierdoor betaal je wel iets meer dan wanneer je een jeans bij bijvoorbeeld een kringloop vindt. Een andere goede tip is om eens naar de IJhallen of een vintage kilo sale te gaan of kijk eens op Vinted.

@bloesemvintage

Vintage Levi’s 501.. ik geloof er niet meer in #vintagelevis501 #vintagefashion #levis501

♬ origineel geluid – Bloesem Vintage

Bye tanlines: dit zijn de leukste strapless items voor aankomende zomer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.