Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Love & Life 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers zijn razend enthousiast over de 12-3-30 workout en dit is waarom

Heb jij al eens gehoord van de 12-3-30 workout? Deze is namelijk enorm populair op TikTok. Gebruikers van de app posten massaal video’s en lovende comments met de hashtag #12330workout. Zij zijn ervan overtuigd dat de 12-3-30 workout dé manier is om extra fit te worden en lekkerder in je vel te zitten. Maar wat houdt deze workout precies in en waarom zweren zoveel TikTokkers erbij? Wij vertellen je erover.

12-3-30

Waar komt deze 12-3-30 fitness-trend precies vandaan? Al een tijd terug, namelijk in November 2020, deelde TikTokker @laurengiraldo een video waarin zij haar favoriete workout deed. “Game changer honestly”, is de caption die Lauren plaatste bij de video.

Hier lijken nu veel andere TikTok-gebruikers het mee eens te zijn, nadat zij besloten aan de hand van Laurens video de workout eens een kans te geven. Zij plaatsen massaal video’s waarin ze hun eigen ervaring met de workout delen. De hashtag #12330workout is ondertussen al 79,1 miljoen keer bekeken.

Hoe werkt het precies?

Een van de redenen dat de 12-3-30 workout zo ontzettend populair is onder TikTok-gebruikers, is het feit dat je er weinig voor nodig hebt – alleen een loopband – en de workout dus relatief simpel uit te voeren is.

Hoe het dan precies werkt? Dat zegt de naam van de workout eigenlijk al. Het is de bedoeling dat je de loopband op 12% helling zet en op een snelheid van 4,5 kilometer per uur. Vervolgens blijf je 30 minuten lopen.

Aan de hand van de naam van de workout zou je denken dat het de bedoeling is dat je loopt op een snelheid van 3 kilometer per uur, maar niets is minder waar. De naam van de workout is namelijk gebaseerd op mijlen. Omgerekend naar kilometer betekent dat dus dat je 4,5 kilometer per uur moet lopen om de workout op de juiste manier uit te voeren.

Er is geen specifieke regel voor hoevaak je de workout per week zou moeten uitvoeren om resultaat te zien. Als je de workout gewoon regelmatig blijft uitvoeren zou het mogelijk moeten zijn om goede resultaten te boeken.

Lovende reacties

TikTok-gebruikers zijn razend enthousiast over de 12-3-30 workout. Velen laten weten dat ze doormiddel van deze relatief “simpele” oefening snel resultaat boeken. Ze voelen zich fitter en zitten lekkerder in hun vel. Fans van de workout schrijven onder andere: “I did this in high school and it’s literally magic”, “12-3-30 was literally a cultural reset” en “Even Kylie Jenner was doing it, iconic if you ask me !!”

Een andere gebruiker schrijft “Everytime I’m at the gym, I see everyone doing 12 3 30 😝”. Dat TikTok inderdaad een grote invloed heeft op het gebied van trends wisten we al, maar ook deze video bevestigt nog maar eens the power of TikTok en daarmee de populariteit van de 12-3-30 workout.

@walmartavril

#12330 #workoutmotivation #treadmill #collegeworkout #gymhumor #fyp #foryou #MakeItGucci

♬ original sound – Justin

Ga jij deze workout uitproberen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.