Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Make-up 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

New Hack Alert! TikTokkers schuimen hun foundation op voor dit bizarre effect

Nieuwe dag, nieuwe beautyhack op TikTok. Het lijkt alsof iedereen die de app gebruikt een ‘handigheidje’ heeft om jouw beautyroutine nóg soepeler te laten verlopen. En dit keer klinkt het niet heel logisch, maar het schijnt jouw look naar een nieuw niveau te tillen. Al eens gehoord van foundation opschuimen?

Dit schijnt jouw foundation in één klap een stuk dekkender te maken.

TikTokkers schuimen hun foundation op voor dit bizarre effect

Van een bevroren Beautyblender naar opgeschuimde foundation. Er komt geen einde aan de manier waarop we onze make-up kunnen aanbrengen.

Tegenwoordig schuimen TikTokkers hun foundation op met een melkopschuimer. Je weet wel, zo’n los staafje waarmee je melk opklopt. Hierdoor verandert de foundation in een luchtige, dikke mousse, waardoor de dekking een stuk beter is. Tenminste, volgens sommigen – want de resultaten zijn nogal wisselend.

Wat doet het?

Verschillende TikTok-creators mixen een paar pompjes van hun favoriete foundation met een klein beetje water om een mousse-achtige substantie te creëren. Je weet wel, net als de Dream Mousse Foundation van Maybelline waar we allemaal mee zijn begonnen.

Toch is het effect op het gezicht heel anders. Deze substantie zorgt voor een mooie dekking, gezonde glow en een waterproof effect. Klinkt top, toch?

@avonnasunshine

CALL ME CRAZY but this is GENIUS @GLAMZILLA #makeuphack #frother #makeup #fyp

♬ original sound – Avonna Sunshine

En ook make-up koningin Huda Kattan hops on the trend. Zoals je bij haar duidelijk ziet is de foundation een stuk glanzender, dan wanneer ‘ie niet geklopt is.

@hudabeauty

Replying to @Alicia Hall6662 I tried the frothing foundation hack IB: @avonnasunshine 🙌🏽🙏🏽 doing this from now on #hudabeauty #foryou #xyzbca #fauxfilterfoundation #makeuphack #glassskin @Huda Beauty

♬ original sound – Huda Beauty

Van opgeklopte skincare naar opgeklopte foundation

De melkopschuimer is al een tijdje booming in de beauty-industrie. Eerder dit jaar was het de trend om je skincare op te schuimen. In juli mixte TikTokker Glamzilla twee van haar favoriete face cleansers en klopte ze deze op. Dit resulteerde in een fijne cleanser met een cloudy textuur. Op die manier kan je iedere cleanser in een foam cleanser veranderen – en dat hoef je TikTok geen twee keer te zeggen.

@michaelgrullon_

Serioslu the funniest thing ever #skincare #beauty

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.