Redactie
Redactie TikTok 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

TikToks virale ‘Hawk Tuah Girl’ verdient dit bedrag met een enkel ‘spuugje’

Als je 600 dollar kunt verdienen door in potje te spugen, moet je wel een heel bijzonder persoon zijn. We hebben het hier alleen niet over een of andere heilige, maar over ‘Hawk Tuah Girl’.

Je kon er niet omheen de laatste dagen, het nieuwe social media-fenomeen Hawk Tuah Girl. De Amerikaanse dame met dat heerlijke countryaccent ging viral na haar antwoord op een erotisch getinte vraag op straat. Nu is haar ster rijzende en komen de vreemdste voorstellen.

Wie is Hawk Tuah Girl?

Als je net als de rest van de wereld de afgelopen dagen zielloos door social media hebt gescrold, zag je ongetwijfeld posts met ‘Hawk Tuah Girl’ voorbijkomen. Hailey Welch, zoals de dame in kwestie in het echt heet, ging viral met haar antwoord in een straatinterview van Tim & Dee TV.

@iamdlaney

😂 #funny #fy #foryoupage #foryou #lol

♬ original sound – Dustin Laney

Op de vraag wat nou de beste manier is om mannen gek te maken in bed, antwoordde ze: “You gotta give ’em that ‘hawk tuah’ and spit on that thang”. Dat is zonde om te vertalen en het gaat vooral om de manier waarop ze het zei. Het accent alleen al is reden om het eindeloos te herhalen. En om het nog Amerikaanser te maken: ‘hawk tuah’ is een onomatopee van de man achterin een oude Western-saloon die een kwispedoor gebruikt. Welch gebruikte het echter als seksmetafoor in een jolige bui.

Hailey Welch kan 600 dollar verdienen met spugen

Het interviewfragment ging viral op TikTok en sedertdien is Hailey Welch een social media-fenomeen zoals we dat niet zoveel meer zien. Er is een merch-lijn waarmee ze al 65.000 dollar verdiende, ze is te gast in podcasts en talkshows en zanger Zach Bryan vroeg haar zelfs op het podium tijdens een concert in Nashville.

En om de gekte compleet te maken, is er nu een run op haar spuug. Of beter gezegd: op haar ‘hawk tuah’. “De man die mijn merchandise-hoeden verkoopt, kreeg 600 dollar aangeboden om mij een potje te laten spugen en dat te verkopen. Ik had zoiets van: moet ik het doen? En ik besloot: nah, niet doen. Dit is walgelijk”, aldus Welch. Op korte termijn gaan we nog veel van haar horen en zien. Toch een fijne gedachte, dat er via een enkele quote op deze manier nog altijd internetfenomenen kunnen ontstaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.