Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 28 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze iconische schoen belooft opnieuw een enorme trend te worden

Zo’n negen jaar geleden waren ze populair, maar nu komen ze weer genadeloos hard terug: de Timberland boots. Ze beloven de schoen van het komende seizoen te worden en daar zijn wij blij mee. Stappers die on trend zijn en heerlijk lopen? Yes, please. 

Wij krijgen een nostalgisch gevoel van deze trend.

De Timberland boot is z’n comeback aan het maken

To be honest, eigenlijk is deze boot een klassieker en is ‘ie nooit echt weggeweest. Toch is de stevige stapper weer flink wat populariteit aan het winnen. En dit keer niet alleen bij de wandelaars, maar ook bij de modeliefhebbers.

Tijdens Copenhagen Fashion Week werden de Timberlands als ruimschoots gespot. En je weet het: de Scandinavische vrouwen lopen iets voor uq modetrends. Dus reken maar dat de hype deze kant op komt.

@puckstokvis

Trek die timberlands weer uit de kast

♬ origineel geluid – Puck Stokvis

Zelfs Pernille Teisbaek werd gespot in Timberland boots en dat is het officiële startschot voor de trend. Het 38-jarige syijlicoon uit Denemarken heeft de Scandi-mode in een chokehold. Dus wanneer deze vrouw iets draagt, wordt dat een hit.

De oude klassieker in een nieuw jasje

Iedereen kent de gele Timbs, ze vieren inmiddels hun 50-jarige bestaan. Om dat te vieren in designcollectief Future73 in het leven geroepen. Om met de tijd mee te gaan, is er aan zes bekende innovatieve ontwerpers gevraagd om een hedendaagse twist te geven aan het uiterlijk van deze iconische boot, die inmiddels zo geliefd is.

Het team van creatieve ontwerpers bestaat o.a. uit Samuel Ross, een Britse ontwerper en de oprichter van A-COLD-WALL* én Suzanne Oude Hengel, een Nederlandse knit designer, schoenen ontwerpster en de oprichtster van Knit in Motion. Samen heeft dit designcollectief ieder met zijn eigen vooruitstrevende visie een ontwerp gemaakt waar de features van de klassieke boot sterk herkenbaar zijn gebleven maar moderne toepassingen zijn gemaakt.

De Future73 capsule collecties worden uitgebracht in een reeks van zeven drops gedurende 2023 en zijn enkel verkrijgbaar bij een aantal exclusieve mode- en streetwear winkels, Timberland flagship stores en via timberland.nl.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.