Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 1 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Vita (22): ‘Mijn vriendinnen doen heel anders tegen mij sinds ze weten dat ik op vrouwen val’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Vita (22) haar verhaal.

Vita heeft namelijk een half jaar geleden tegen haar vriendinnen verteld dat ze op vrouwen valt. Dat pakten ze toen goed op, maar sindsdien voelt de vriendschap niet hetzelfde meer.

‘Mijn vriendinnen doen heel anders tegen mij sinds ze weten dat ik op vrouwen val’

Haar vriendinnen betrekken haar minder bij het gesprek, nodigen haar minder vaak uit en de vibe voelt anders.

Hi Vita, kan jij iets meer vertellen over jouw situatie?

”Een half jaar geleden heb ik tegen mijn vriendinnen verteld dat ik op vrouwen val. Dit was iets waar ik al langere tijd, zo’n drie jaar, mee rondliep. Na flink rondgezoend te hebben met mannen in mijn tienerperiode, merkte ik al snel dat ik daar eigenlijk niet warm van werd. Het duurde lang voordat het duidelijk was en ik het durfde te accepteren.

Met lood in mijn schoenen ging ik het tegen mijn vriendinnen vertellen. Ik was niet zenuwachtig omdat ik bang was voor hun reactie, maar omdat ik ik wilde dat alles hetzelfde zou blijven. De groep meiden reageerde toen perfect, maar ik merk nu dat de vriendschap toch echt anders is geworden.”

Wat is er anders geworden?

”Het lijkt alsof ze gesprekken voeren en dan de hele tijd rekening houden met het feit dat ik op vrouwen val. Als je zelf in een hetero vriendinnengroep zit, dan weet je dat het best vaak over daten, piemels en dat soort zaken gaat. Maar de laatste maanden merk ik dat de meiden elkaar ineens heel erg aankijken en dan snel het gesprek afblussen als het over mannen en seks gaat. Alsof ze denken ‘Dat is voor Vita niet leuk, om het daarover te hebben’.

Ook naar meidenachtige-activiteiten wordt ik steeds minder meegevraagd. Terwijl ik het heus wel leuk vindt om mee te gaan winkelen. Of naar een pornstar martinin-cursus te gaan. Ik heb het gevoel dat ze mij anders zien, terwijl ik wil dat het weer wordt zoals vanouds.”

Ga jij dit met jouw vriendinnen bespreken?

”Ja, dat ben ik wel van plan. Ik weet alleen niet zo goed hoe. Het liefst gooi ik het op een luchtige manier in de groep, want ik denk juist dat een beladen gesprek dingen nóg meer verandert.”

*Vita haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.