Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 13 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

8 tips om geld te besparen in het huishouden want je hebt wel wat beters te doen

Als er iets is waar de meeste mensen een godganse hekel aan hebben dan is het wel schoonmaken. Naast dat het vreselijk irritant is, kost het ook nog eens best veel geld. We hebben een manier gevonden om het huishouden iets dragelijker te maken want met deze tips bespaar je geld. Kun je daarmee weer iets leuks doen.

Geld besparen in het huishouden

We stellen schoonmaken altijd zo lang mogelijk uit. Stiekem stellen we het zo lang uit tot het op een punt komt dat je je cracker niet meer terug zou vinden als je ‘m zou laten vallen door de dikke laag stof op je tapijt.

Maar goed, schoonmaken moet natuurlijk wel gebeuren. En nee, met schoonmaken bedoelen we niet je kleren in je kast pleuren om vervolgens meteen weer iets kwijt te zijn en alles weer door de kamer gooien. Nee, écht schoonmaken. Gelukkig hebben we tips om het iets minder vervelend te maken en dat is natuurlijk door centjes te besparen.

Zeker omdat december al duur genoeg is, wil je het liefst wat geld besparen. Gelukkig zijn de schoonmaakexperts van Helpling.nl er voor je. Zij vertellen de stiekeme tips om zoveel mogelijk geld in je zak te laten zitten. Kijk, daar hebben we wat aan.

1. Koop schoonmaakmiddelen in ‘bulk’

Je hoeft geen enorme koopjesjager te zijn, maar je weet wel dat er altijd wel ergens een aanbieding is. Aangezien schoonmaakmiddelen voor een eeuwigheid bewaard kunnen worden, kan je het beste meer flessen aanschaffen. Zeker van die twee voor de prijs van één dingen zijn perfect om wat eurootjes te besparen. Vinden we chill.

2. Zet de verwarming 1 graad lager

Het klinkt als zoiets sufs en misschien heb je dit jaar de verwarming nog niet eens aangehad, maar het werkt wel echt. Als je je verwarming straks één graad lager zet, bespaar je zo’n €60. We weten wel leukere dingen om te kopen voor €60.

3. Beter doseren met schoonmaakmiddelen

Als je jezelf er dan eindelijk toe hebt gezet om schoon te maken, heb je vast en zeker het idee dat er een halve fles allesreiniger in je soppie moet gaan om die bende schoon te krijgen. Think again. Op zo ongeveer elke fles schoonmaakmiddel staat een dosering aangegeven. Besluit je daar nog een halve liter bovenop te doen, is dat gewoon geld weggooien.

4. Vervang schoonmaakmiddelen door azijn en soda

Kan je geen schoonmaakmiddelen kopen omdat de winkels dicht zijn? Grote kans dat je dat maar al te graag aangrijpt als excuus om niet schoon hoeven te maken, toch? Nope. Je kan je schoonmaakmiddelen namelijk gewoon vervangen door azijn en baking soda. Nóg een voordeel is dat deze producten ook een stukje goedkoper zijn dan schoonmaakmiddelen.

5. Maak zelf schoonmaakmiddelen

Ook geen azijn en soda in huis én geen schoonmaakmiddelen? Dat is alsnog geen excuus. Met Marseille zeep, citroen, eucalyptusolie en appelciderazijn maak je prima zelf schoonmaakmiddel. Lekker voor je.

6. De goede, oude lucifer

Nee, we doelen er niet op dat je je huis maar in de fik zet als je geen zin hebt om schoon te maken. Al is dat natuurlijk ook een optie.

Een doosje lucifers is een prima alternatief voor dure luchtverfrissers. Na een toiletbezoek een lucifer aansteken, zorgt ervoor dat een naar geurtje zo verdwenen is. Scheelt jou weer een tripje naar de Appie.

7. Stof kost je geld

Die enorme laag stof zorgt er niet per se voor dat je geld bespaard omdat stof warme binnenhoudt. Nee, stof kost juist geld. Een stoffige verwarming is 30% minder sterk, dus duurder. Maak het daarom goed schoon door af en toe met een föhn stofvlokken weg te blazen.

8. Stop met water verspillen

Laat jij de douche ‘s ochtends even lopen voordat je eronder springt? Hoewel het logisch is dat niemand op een koude straal zit te wachten ‘s ochtends, is het hetzelfde als je geld door het doucheputje spoelen. Verspilling is geld. Dus. Doe er je voordeel mee.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.