Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 6 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze podcast geeft je skincare-tips zodat jouw huid er stralend uit gaat zien

Het hebben van een mooie huid vinden wij op de redactie van NSMBL waarschijnlijk net zo belangrijk als dat jij dat vindt. We schrijven er vaak over en zitten altijd bovenop de laatste trends. Kleine aanpassingen in ons dagelijkse regime kunnen een groot verschil maken in het uiterlijk van onze huid. Niet alleen voor nu, maar ook voor later – en dat is minstens net zo van belang.

Op de podcast Clean Beauty School was Lara Devgan aan het woord over alles omtrent de huid. Lara is een geroemd plastisch chirurg en haar kennis is breed. Je kunt natuurlijk de gehele aflevering luisteren om de tips en tricks nog meer tot je door te laten dringen. Wij vatten ‘t voor je samen.. wel zo makkelijk.

Tips en tricks voor de huid van nu (en later)

Lara Devgan is tevens de oprichter van Dr. Lara Devgan Medical Grade Skincare. In de podcast hoor je haar over haar schoonheid filosofie. Ze heeft het over hoe je de huid er langer jong uit kunt laten zien en welke ingrediënten in skincare daadwerkelijk de gewenste resultaten opleveren (op basis van onderzoek). Maar een van de meest fijne adviezen is hoe de kleinste veranderingen in ons beauty regime een grote impact kunnen hebben op onze huid. Niet alleen de huid die we nu hebben, maar ook de huid die we over een aantal jaar willen hebben.

Kleine veranderingen, grote impact

“You can’t rely on your dentist twice a year to clean your teeth, you have to brush your teeth and floss every day. Noting that it is the same with skin care: The power of many tiny daily interventions cannot be underestimated.”

Ze legt verder uit dat je dagelijkse gewoonten (zelfs de dingen waar je je misschien niet eens bewust van bent) de basis vormen van een goede huid. “I would argue that it’s those many thousands, tens of thousands, hundreds of thousands, millions of interventions and micro decisions, those make us who we are and affect what our skin is going to look like.”

Met deze 4 essentiële skincare-tips houd jij jouw huid gezond in de zomer

Oke leuk, maar wat bedoelt ze dan

Ga je elke zomerse dag de zon in zonder zonnebrandcrème? Slaap je altijd recht op je gezicht en creëer je daardoor onnodig rimpels aan een kant van het gezicht? Neem je die extra vijf seconden om een ​​vitamine C-serum of retinol te gebruiken? Stel jezelf deze vragen. Doe je dat, petje af voor jou. Jouw huid ziet er nu en over tig jaar beter uit dan dat van je beste vriendin die liever lui dan moe is. “If you do all those things, you’re going to end up in a better place than those who do big treatments once or twice a year.”

Was het voorbeeld van de tandarts niet voldoende helder? Vergelijk het dan met jouw eetstijl. Als je naar een deskundige gaat op het gebied van voeding vraag je hem of haar ook niet wat het enige product is dat je moet eten. En zo werkt het met huidverzorging dus ook niet. Je hebt een uitgebalanceerde eetstijl en dus ook een uitgebalanceerde huidverzorging stijl. Alleen dan krijg én behoud je het huidje van jouw dromen. Luister hier de gehele podcast.

Met deze 4 essentiële skincare-tips houd jij jouw huid gezond in de zomer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.