Britta van Aggele
Britta van Aggele Events 6 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Booking.com verzorgt dit jaar de ultieme Pride Experience in Amsterdam en wij mochten het uittesten

Begin deze week lieten wij al weten waar je aankomend weekend het beste Pride kunt vieren. Er zijn in Amsterdam namelijk verschillende bedrijven die ontzettend gave ervaringen aanbieden om Pride dit jaar nog beter te vieren. Zo nodigde Booking.com ons uit om in een speciaal gecreëerde Pride-geïnspireerde kamer in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam te overnachten.

Wij vertellen je alles over deze geweldige ervaring.

De ultieme Pride Experience

Ter gelegenheid van de terugkeer van de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam, die dit jaar haar 25e editie viert, en als hoofdsponsor van Pride Amsterdam introduceert Booking.com de ultieme Pride Amsterdam Experience. Zo kon één gelukkig paar maandag 1 augustus een onvergetelijk verblijf boeken via booking.com om dit weekend de ultieme Pride Experience in Amsterdam te ervaren.

Deze ervaring, die mogelijk is gemaakt door booking.com, bevat een verblijf van twee nachten in de speciaal gecreëerde Pride Amsterdam kamer in het luxueuze Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Daarnaast zal het gelukkig paar ontvangen worden door het Peruaans-Nederlandse drag-icoon Envy Peru en toegang krijgen tot het VIP-uitkijkplatform tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Deze ongelofelijke ervaring is tot in de puntjes uitgewerkt met culinaire ervaringen, zoals een diner bij Eetcafé Wijmpje Beukers en een ontbijt op bed in het Sofitel Legend The Grand hotel.

Happy Pride Month: dit zijn de mooiste make-up looks om deze maand (en altijd) te dragen

Eigen overnachting

Onze eigen redactie mocht deze geweldige overnachting zelf ook uittesten en dit deden we van 2 op 3 augustus. We werden bij het Sofitel Legend The Grand hotel in Amsterdam ontvangen door Booking.com en begonnen onze ervaring met een heerlijk welkomstdrankje. Nadat we deze hadden opgedronken in de prachtige binnentuin van het hotel werden we meegenomen naar de omgetoverde Pride-kamer.

Toen we daar binnenkwamen wisten we niet wat we zagen. De kamer was helemaal omgetoverd tot een echte Pride-geïnspireerde kamer en aan elk detail was gedacht. Zo werden we ontvangen met een fles champagne en twee taartjes en lag de hele kamer vol met regenboog accessoires. Ook hangen er op de kamer verschillende kunstwerken van de opkomende Nederlandse LHBTIQ+ kunstenaar Eelco Hilgersom, die de kamer helemaal afmaken. Wij zijn obsessed!

booking.com pride experience

Boodschap

Naast dat dit een ontzettend gave ervaring is, zit er natuurlijk ook een achterliggende boodschap achter de campagne van Booking.com. Want hoewel de acceptatie van de rechten voor de LHBTIQ+ gemeenschap al ver gekomen is, wil Booking.com ook het bewustzijn vergroten van de uitdagingen die er nog zijn en het belangrijke werk dat nog gedaan moet worden om iedereen zich welkom te laten voelen. Niet alleen tijdens het reizen, maar ook in het dagelijks leven is dit namelijk ontzettend belangrijk.

Volgens recent onderzoek van Booking.com* heeft namelijk 76% van de Nederlandse LHBTIQ+-reizigers ongastvrije of ongemakkelijke ervaringen gehad tijdens het reizen, waarbij meer dan de helft (52%) te maken heeft gehad met discriminatie, waaronder stereotyperingen (23%), aangestaard, uitgelachen of verbaal mishandeld worden door andere reizigers (16%) en/of de lokale bevolking (18%) tijdens hun reis. Bij de keuze van hun reisbestemming geeft 61% aan dat ze rekening moeten houden met hun veiligheid en welzijn als LHBTIQ+’er. Door dit verblijf, in het LHBTIQ+-vriendelijke Sofitel Legend The Grand – probeert Booking.com deze uitdagingen samen met haar ambassadeurs onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd iets terug te geven aan de gemeenschap.

Wij willen Booking.com ontzettend bedanken voor deze onvergetelijke overnachting.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.