Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips is je vliegticket een stuk goedkoper, volgens TikTok travel-influencers

Na twee jaar stilte, is het op de luchthavens nu weer volle bak. We halen alle vakanties van de afgelopen quarantaine maanden in en we genieten dubbel. Klein minpuntje: de prijzen voor vliegtickets schieten door het dak. Toch nog op vakantie voor een zacht prijsje? Dankzij deze tien tips is je vliegticket een stuk goedkoper.

Bali here we come!

Met deze 10 tips is je vliegticket een stuk goedkoper, volgens TikTok travel-influencers

Het leven is op dit moment al duur genoeg, dus een vliegticket van €1200 kunnen we er echt even niet bij hebben.

1. Zet je VPN aan of surf incognito

Het lijkt een inkoppertje, maar is erg belangrijk als je een ticket boekt. Dit blokkeert sites om jouw cookies te traceren en de prijzen te verhogen op basis van jouw interesses. TikTokker @trendytraveler zegt dat het slim is om Virtual Private Network of VPN te gebruiken zodat luchtvaartmaatschappij sites niet kunnen zien vanaf welke locatie je zoekt. De tarieven kunnen oplopen op basis van waar je woont, en met een VPN kun je je herkomst veranderen naar een land met een lagere valuta.

2. Kies de juiste dag om te boeken

In de afgelopen jaren was de algemene regel om je vluchten op dinsdag te boeken, omdat tickets dan het goedkoopst zijn. Maar nu iedereen het doet, is dit niet langer de optimale dag. TikToker @tawnyaschultz deelde dat, volgens Expedia, zondag nu de beste dag is om vliegtickets te kopen omdat de prijzen tot 36% goedkoper kunnen zijn dan elk ander moment van de week.

3. Zet ticket alerts aan en download handige apps

Als je graag geld wil besparen op je vliegtickets, volg dan @mrsdowjones. Ze raadt aan om meldingen van de luchtvaartmaatschappij in te stellen, zodat ze je kunnen melden wanneer de goedkoopste vlucht beschikbaar is. Volgens haar is het altijd goedkoper om rechtstreeks bij de maatschappij te boeken, maar als je daar geen vlucht ziet, is Hopper een handige app.

4. Laat je compenseren voor vertragingen

Het is natuurlijk niet te hopen, maar mocht je vlucht vertraagd zijn, dan kan je hier flink wat centen voor vangen. Deze belangrijke wet brengt TikTokker @milansinghhh onder aandacht. De EU261-wet bepaalt dat als je met een Europese of Britse luchtvaartmaatschappij vliegt, de vertraging aan de luchtvaartmaatschappij te wijten was en je meer dan drie uur later dan verwacht op je bestemming aankomt. Dan heb je recht op geld of voorzieningen als tegenprestatie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.