Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

7 makkelijke en lekkere toetjes om de feestdagen in stijl mee af te sluiten

Ons favoriete gerecht voor de feestdagen? Dat zijn sowieso de toetjes. We weten niet hoe dat bij jou zit, maar wij hebben áltijd ruimte voor een dessert. Deze 7 makkelijke toetjes voor kerst zijn dan ook favoriet op het menu.

7 x toetjes voor kerst

1. Tiramisu affogato

Dit is echt een toetje wat heel luxe klínk, heel luxe smáákt, maar absoluut niet moeilijk is om te maken. Je combineert the best of both worlds, oftewel hete espresso, ijskoud vanilleijs en een luchtige mascaponecrème. Dit dessert voor kerst gaat sowieso in de smaak vallen.

2. Glühwein cheesecake

Hold on – toen we dit recept voorbij zagen komen wisten we niet wat we zagen. Deze glühwein cheesecake kan je een dag van te voren maken, zodat je met de feestdagen er geen omkijken naar hebt. Over makkelijke toetjes voor kerst gesproken. Perfect als toetje na je kerstdiner onder het genot van… een glas glühwein uiteraard.

11 ‘guilty pleasure’ cheesecake recepten

3. Romige citroentoetjes met limoncello

Als je zin hebt in een fris toetje met kerst, dan wil je deze romige citroentoetjes maken. Je maakt de toetjes met onder andere cantuccini, een knapperig Italiaans toetje. Érg lekker!

4. Appelmonchou met karamel

De klassieke combinatie monchou en kersen kennen we nu wel – ruil die kersen eens in voor appels en karamel en je krijgt dit verrukkelijke toetje.

5. Bananenmousse met speculaas

Nog zo’n klassiek lekkere combinatie is banaan en speculaas. Combineer die twee in een toetje met kerst, en je zit helemaal goed. Deze bananenmousse met speculaas moeten nog even opstijven in de koelkast, dus het is prima om ze ‘s middags alvast te maken. Hartstikke handig.

6. Makkelijke raspberry fool met pistachenoten

Een raspberry fool heet niet voor niets een raspberry fool: het recept is foolproof en dat betekent dat je ‘m gemakkelijk in elkaar flanst. Wat ons betreft past ‘ie dus zeker in het lijstje toetjes voor kerst thuis. En door het roze van de framboos en het groene van de pistachenoten knalt dit toetje ook nog eens van je bord af.

7. Makkelijk toetje met fruit en kletskoppen

Binnen vijf minuten een toetje op tafel hebben? Over een makkelijk toetje gesproken: deze kletskoppen met fruit zijn een eitje om te maken, maar smaken altijd goed. Je kunt ‘m ook nog eens helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Geen fan van mango? Vervang het dan met ananas. Of kersen. Of aardbeien – you get the point.

5x lekkere en makkelijke nagerechten voor je kerstdiner die je wil proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.