Emma Toussain
Emma Toussain Modenieuws 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Patta x Tommy collectie brengt een ode aan de New Yorkse hiphopcultuur uit de jaren 90

Een hele bijzondere collectie waar we nu al blij van worden: de samenwerking van Patta x Tommy. Het jaar uit met een knal? Ja, dat doen ze zeker. De items liggen vanaf 2 december klaar in de Patta-winkels, vanaf 9 december bij verschillende globale retailers én natuurlijk kan je de kledingstukken online kopen. Maar voor dat het zo ver is, willen we je even vertellen waar de inspiratie vandaan komt en hoe de collectie eruit gaat zien.

De definitie van cool.

Patta X Tommy

De collectie is een herinterpretatie van klassieke stijlen, maar wel met een karakteristieke 90’s hiphop-vibe die sterk voelbaar is. De normaal gesproken preppy fits zijn in deze collectie een stuk ‘relaxter’, precies wat je verwacht van van deze samenwerking. Natuurlijk zijn de twee logo’s duidelijk zichtbaar waardoor de items vallen onder de categorie ‘collectors items’, volgens ons dan hè. Het kleurenpallet bestaat uit een mooie mix tussen de heldere kleuren van Tommy en de zachtere kleuren van Patta. De kledingstukken zijn voor genderneutraal, dus iedereen wordt aangemoedigd om te dragen waar hij, zij of die zin in heeft.

Het jaar 1993 is belangrijk en dat is duidelijk terug te zien op de verschillende kledingitems – hét jaar dat veel iconische albums werden uitgebracht en dat er veel nieuwe artiesten opstonden. Denk maar aan de Wu Tang Clan en Tupac (2Pac) Shakur.. toen kon je er dus niet meer omheen; hiphop werd razend populair en dat is het nog steeds.

Muziek maakt het compleet

De campagne is niet compleet zonder NYC-artiesten Wiki (@wikset) en Mike (@mikelikesrap), die het hiphip-genre duidelijk representeren. Het muzikale duo heeft een een track gemaakt genaamd “One More” en is geproduceerd door The Alchemist (@alanthechemist).

Ook is er uiteraard een muziekvideo geschoten, in New York. De creatieve breinen achter deze visuele productie zijn director Nicholas Stafford Briggs en lifestylefotograaf Quil Lemons.

Sneak peak

Wil jij alvast wat hele toffe items zien? Wij zetten onze favorieten op een rij.

Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy
Patta x Tommy

Hé spaarrekening? Sorry alvast, maar je wordt binnenkort een stuk kleiner.

Tommy for Life – Tommy Hilfiger komt met een nieuw zero-waste initiatief

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.