Jana Witteman
Jana Witteman Money 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is het bizarre vermogen van de 20-jarige ‘Wednesday’ actrice Jenna Ortega

Netflix wordt al dagen gedomineerd door de serie Wednesday. En geloof ons – dit wil je zien. Niet alleen omdat het over The Addams family gaat, maar ook door de bizar goede performance van Jenna Ortega. En dat deze 20-jarige vrouw een knap staaltje acteerwerk aflevert, dat zien we ook terug in haar jaloersmakende vermogen.

Waar de gemiddelde persoon die vijf jaar ouder is dan Jenna Ortega het moet doen met een spaarpot van gemiddeld 3.020 euro, ligt dat bedrag bij de Amerikaanse actrice nét wat hoger. En dan bedoelen we dus véél hoger.

Vóór het Wednesday-succes

Even terug. Want dochter Wednesday – Jenna Ortega dus – heeft haar vermogen niet alleen te danken aan het succes van deze huidige Netflix-hit. Eerder konden we al van haar acteerkunsten genieten in shows als You, CSI: NY en Jane the Virgin. En die drie zijn maar een toevallige greep uit de carrière van Ortega.

Haar tienerjaren liggen nog maar net achter haar, maar ze heeft nu al een cv waar de meeste mensen met acteerambities alleen maar van kunnen dromen. De lijst met films en series die deze ster op haar naam heeft staan, doet niet onder aan die van collega’s, die al een stuk langer in het acteervak zitten. Zo speelde ze in Scream, The Babysitter: Killer Queen, Yes day, Insidious: Chapter 2, After Words, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een vliegende start

Sinds haar achtste verschijnt Jenna Ortega al bij audities en op haar tiende maakt ze haar debuut in de serie Rob. Een jaar later maakt ze haar filmdebuut in Iron Man 3, waar ze de rol van dochter van vice-president vertolkt. En de rol van dochter staat haar goed, blijkt uit het succes van haar huidige hit Wednesday. Daarnaast pakte de 20-jarige ook de rol van stemactrice voor de eerste Latina Disney prinses in Elena of Avalor. Een aardig repertoire, kun je wel zeggen.

Het totale vermogen

Je raadt het al: al die successen bij elkaar opgeteld hebben ervoor gezorgd dat Jenna Ortega niet in de kou hoeft te zitten. Haar complete vermogen wordt namelijk geschat op zo’n 4 miljoen dollar. Dat kan niet iedere 20-jarige op deze wereld zeggen…

Holymoly! Dit is het bizarre vermogen van Harry Styles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.