Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 14 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Veel vrouwen hebben een uitgedroogde huid zonder het te merken: dit is hoe je ‘t herkent en aanpakt

Heb jij ondertussen een regelmatige skincare-routine opgebouwd die bestaat uit goede producten, maar heb je het idee dat het niet zo veel doet voor je? Dan kan het zijn dat je een uitgedroogde huid hebt. Veel vrouwen hebben hier namelijk last van zonder dat ze daar van op de hoogte zijn. Daarnaast worden de begrippen ‘droge huid’ en ‘uitgedroogde huid’ vaak door elkaar gehaald. Wij vertellen je de verschillen en hoe je een uitgedroogde huid kan herkennen én behandelen.

Verschil tussen een droge huid en een uitgedroogde huid

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een droge huid en een uitgedroogde huid zijn niet hetzelfde. Daarom wil het niet zeggen dat jouw huid uitgedroogd is als je een droog huidtype hebt.

Dus, wat is dan het verschil tussen de twee? Het is relatief simpel. Een droge huid heeft een gebrek aan olie en talg waardoor de huid vaak strak aanvoelt en droge plekken kan hebben. Een uitgedroogde (of vochtarme) huid heeft een gebrek aan iets anders.. namelijk aan water. Dit kan zich uiten in een strak en droog gevoel, puistjes, dofheid, irritatie en nog veel meer.

Een andere manier om het verschil tussen de twee beter te begrijpen is door ze van elkaar te onderscheiden in soort. Een droge huid is een huidtype: je wordt geboren met je huidtype en deze kan droog, normaal, gecombineerd of vet zijn. Een uitgedroogde huid is een huidconditie die kan ontstaan door onjuiste verzorging van je huid. Dit betekent dat een uitgedroogde huid kan worden opgelost als de huid op de juiste manier wordt behandeld. YES!

Een uitgedroogde huid herkennen en behandelen

Het lastige is dat een droge huid en een uitgedroogde huid dezelfde kenmerken hebben. De huid kan last hebben van schilfers, jeuken, een doffe uitstraling of strak en gespannen aanvoelen.

Een uitgedroogde huid kan verschillende huidaandoeningen veroorzaken. Heb je last van een onzuivere huid op dit moment? Dan kan het wellicht een goed idee zijn om de hydratatie van je huid te verhogen om te kijken hoe je huid daarop reageert. Op deze manier kan je erachter komen of jij inderdaad last hebt van een uitgedroogde huid en of dit de oorzaak is van je onzuiverheden.

Maar zorg jij voor een gehydrateerde huid?

1. Drink genoeg water

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich: als je de huid wilt hydrateren is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Op deze manier zorg je ervoor dat het vochtgehalte van je huid op peil blijft.

2. Breng dagelijks een hydraterende crème aan

Door dagelijks een goede hydraterende crème op de huid aan te brengen houd je het vochtgehalte van je huid op peil. Het is belangrijk om een crème te kiezen die past bij je huidtype, het seizoen en de omgevingsfactoren. Let hier dus goed op!

3. Vermijd het gebruiken van agressieve producten

Vermijd het gebruik van agressieve producten. Denk aan scrubs met grove, schurende deeltjes. Deze verergeren het probleem van een uitgedroogde huid vaak alleen maar.

4. Kies voor een serum met hyaluronzuur

Iets wat je wel goed kunt gebruiken op je vochtarme huid is een serum met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een ingrediënt dat tot maar liefst 1000 (!) keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd

Zó blijft je huid van top tot teen gehydrateerd tijdens de koude maanden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.